Sentier des Roches

In het kort

De wandeling

De wandeling voert ons langs een rotspad, hier en daar beveiligd met touwen en railing, via een glooiend almlandschap naar de top van de Hohneck (1.363 meter) en via bosgebied weer terug naar de Col de la Schlucht.

Beginpunt

De wandeling begint en eindigt op de Col de la Schlucht aan de D417 . Er is voldoende parkeerruimte op de col. In het winterseizoen is dit een bruisend wintersportgebied en in de zomer startpunt van vele wandelingen.

Routebeschrijving van de wandeling

De start van de wandeling bevindt zich direct op de Col de la Schlucht waar de D417 afdaalt in de richting van Munster. De wandeling is door de Club Vosgienne gemarkeerd met in eerste instantie een blauw rechthoekje. Deze balisage is ook als zodanig op de IGN-kaarten gebruikt. In het eerste deel van de tocht zit weinig hoogteverschil, maar het beboste rotspad is zeer gevarieerd en met grote regelmaat zijn stalen hulpmiddelen aangebracht voor de veiligheid. Echt nodig hebben we het niet, we zijn wel wat gewend. Iets voorbij de Krappenfels dalen we af richting Franckenthal en vanaf de brede piste krijgen we zicht op le Hohneck, de tweede top van de Vogezen.

Vanaf de refuge van Franckenthal volgen we het rode driehoekje op de borden richting le Hohneck. Vanaf hier gaat het stevig omhoog. Halverwege het nemen we nog even een korte omweg naar de Grotte Dagobert, een kleine grot waar een geocache verstopt ligt die we graag willen vinden.

Via de Col du Schaefertal (vanaf hier rood rechthoekje) en Col du Wormspel bereiken we over stijgend weidegebied de Hohneck en lopen via de top naar de Rocher de Martinswand terug richting de Col de la Schlucht. Op de top staat een oriëntatietafel waarop alle toppen in de omgeving staan weergegeven en je hebt hier uitzicht op de Grand Ballon (hoogste top Vogezen) en het Lac de Schiessrothried.

Een hele mooie tocht die alle aspecten van het Vogezen-landschap in zich heeft.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 6,52Beoordeling: 6,52Beoordeling: 6,52Beoordeling: 6,52Beoordeling: 6,52Beoordeling: 6,52Beoordeling: 6,52Beoordeling: 6,52Beoordeling: 6,52Beoordeling: 6,52 (61 stemmen, gemiddeld: 6,52 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

  1. Hele leuke en mooie route. 4 jaar geleden gelopen en kan me herinneren dat het laatste stuk best pittig en saai was, door het bos. Dit jaar terug geweest en gewoon het eerste stuk gelopen en weer terug. Loop liever een rondje, maar nu hadden we alle mooie uitzichtpunten gewoon 2x.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien