Autoire

Wandeling bij Autoire

De wandeling

Avontuurlijke wandeling door schitterend dal in de Lot. Je loopt eerst door een groen en dichtbegroeid bos langs een riviertje, met als doel een mooie waterval die van de rotsen naar beneden stroomt. Vervolgens loop je langs en bovenop de rotskliffen naar een verborgen kasteeltje uit de middeleeuwen dat tegen de rotsen is aangebouwd.

Beginpunt

De wandeling begint vanaf de parkeerplaats ten zuiden van het dorpje Autoire.

Routebeschrijving van de wandeling

Volg vanaf de parkeerplaat het pad richting de 'cascade'. Je passeert eerst enkele weilanden om vervolgens het bos in te duiken. Het pad volgt de loop van het riviertje en stijgt geleidelijk een klein beetje, tot je bij de waterval uitkomt.

Na van de waterval te hebben genoten loop je iets terug over hetzelfde pad, tot je op een gegeven moment rechtsaf kunt slaan, op een pad dat je zuidwaarts de rotskliffen op voert. Dit pad stijgt vrij snel maar is nergens lastig. Hierna loop je bovenlangs het uiteinde van het keteldal waarbij je een mooi uitzicht hebt over het dal, dat hier voor je open ligt. Aan de oostkant van het dal vervolg je het pad richting het noorden. Dit voert eerst bovenlangs en vervolgens daal je een beetje af langs de rotsen, tot je uiteindelijk bij het kasteel uitkomt.

Na het kasteel volg je het pad dat hier eerst weer een beetje naar beneden voert. Hoe noordelijker je komt, hoe meer het pad weer boven de rotsen uitkomt, waarbij je schitterende uitzichten hebt op de noordelijke streek van de Lot en de zuidelijke Corrèze, met diverse kastelen in het vizier. Uiteindelijk daal je weer af, rechts aanhouden, tot in het dorpje Autoire.

advertentie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

KML-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00

Bekijk ook

Laat een reactie achter

Gratis tips en nieuwe wandelroutes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief