Korte wandeling naar het Château du Falkenstein in de Noordelijke Vogezen

In het kort

De wandeling

Middenin de bossen van de Noordelijke Vogezen vind je tal van sporen uit voorbije tijden. Hier woonden kasteelheren hoog boven de bomen, in kastelen die in en op rotsen werden gebouwd. Tijdens een vakantie in de Vogezen en Elzas gingen we op zoek naar deze plekken en het Château du Falkenstein bleek onze favoriet. Dit kasteel is te bereiken via een korte wandeling met ongeveer honderd hoogtemeters. Wij liepen deze route in de herfst, in november.

Beginpunt

Vanuit Bitche rijd je vijftien kilometer over de D662, tot je aankomt in het gehucht Philippsbourg. Vanuit het oosten bereik je dit gehucht in ongeveer een half uur via de D1062 vanuit Hagenau. In Philippsbourg sla je af naar de D87, de bossen van de Noordelijke Vogezen in. Na 1,5 kilometer houd je links aan en volg je de D87a tot je aan je linkerhand een parkeerplaats ziet. Hier kun je je auto achterlaten.

Routebeschrijving van de wandeling

Vanaf de parkeerplaats is de wandelroute naar het kasteel duidelijk aangegeven met een blauw plusje, blauw rondje en geel driehoekje. In tien tot vijftien minuten wandel je via een bospad naar het kasteel, waarbij je op het eind nog even flink omhoog moet wandelen. Gelukkig torent het kasteel al boven je uit, als lokmiddel om door te zetten op de laatste stijgmeters. Vanaf de panoramatafel op de bovenste verdieping van het Château du Falkenstein heb je een weids uitzicht over de bossen van het Parc naturel régional des Vosges du Nord. In de late herfst is het weer in de Vogezen en Elzas niet optimaal, maar dit wordt goed gemaakt door de kleurenpracht van alle herfstbladeren. De terugweg naar de parkeerplaats gaat via hetzelfde pad.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00 (2 stemmen, gemiddeld: 9,00 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien