Wandeling naar Monument du Galtz

107 keer gelezen

De wandeling

Eenvoudige wandeling naar de rand van de Vogezen, waar je een weids uitzicht hebt over zowel de Vogezen als de laagvlakte van de Elzas. Bij helder weer zie je goed het Zwarte Woud aan de overkant liggen en met perfecte omstandigheden verschijnen zelfs de Alpen in Zwitserland (Berner-Oberland) aan de horizon. Het pad is gemakkelijk begaanbaar en goed aangegeven.

Beginpunt

Deze wandeling begint in het bedevaartsoord Trois-Épis, een klein dorp in de Vogezen waar meerdere wandelroutes starten. Er is aan de noordwestkant van het dorp een grote parkeerplaats, tegenover het ziekenhuis. De wandeling start officieel op het Chemin du Galtz, dat begint als asfaltweg.

Routebeschrijving van de wandeling

Vanaf het dorp Trois-Épis loop je over het weggetje dat Chemin du Galtz heet naar het oosten. Je passeert enkele villa's en na een minuut of tien kom je op een open plaats in een bos. Aan je linkerkant vind je hier een tuin, 'Jardin du Bien-Être'. Loop rechtdoor tot je bij een driesprong komt. Volg het middelste pad, dat vrijwel in een rechte lijn omhoog naar het monument voert.

Na een half uurtje en even flink stijgen kom je bij het monument aan. Het gaat om een megagroot Christusbeeld, dat de handen zegenend over de Elzas uitstrekt. Het werd in 1930 opgericht ter ere van de aansluiting van de Elzas bij Frankrijk. Het leuk is dat je via een deurtje in de sokkel omhoog kunt klimmen naar een ommegang aan de onderkant, vanwaar je een 360-graden panorama hebt.

De terugweg kan via hetzelfde pad, of je kunt bij de eerdergenoemde 'Jardin du Bien-Être' rechtsaf slaan en via het bos terug naar het dorp en de parkeerplaats lopen.'

advertentie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

KML-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00
Nieuw: het boek Frankrijk Puur
50 bestemmingen om het pure Frankrijk te ontdekken
Frankrijk is een land dat blijft verrassen. Ga mee op reis langs fotogenieke dorpjes en weidse vergezichten, monumentale gebouwen en indrukwekkende natuurverschijnselen. Frankrijk Puur neemt je mee door bekende én onbekende streken, op zoek naar het pure Frankrijk.
Lees hier meer over dit inspiratieboek over Frankrijk!

Onze tips voor outdoorproducten

Met deze producten haal je het meeste uit je vakantie in de bergen. Waar ben je naar op zoek?

- Rugzakken, wandelschoenen, kleding: Bever, Decathlon
- Reisverzekering voor buitensporten
- Wandelkaarten en reisgidsen
- Georganiseerde bergsportreizen
- Campings

Bekijk ook

Laat een reactie achter

Gratis tips en nieuwe wandelroutes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief