Wandeling in de Alpes Mancelles

In het kort

De wandeling

Voor bergachtige wandelingen hoef je helemaal niet per se naar de Alpen. Ook in westelijk Frankrijk heb je gebieden die uitdagende wandelingen mogelijk maken. Zoals deze in de streek die ook wel Alpes Mancelles genoemd wordt. Zo hoog als de Alpen is het natuurlijk niet, maar je ziet onderweg wel veel rotsen, zelfs puinhellingen en je loopt over kleine bergpaadjes en langs een leuk kabbelend riviertje.

Beginpunt

Je begint deze wandeling vanaf het kleine dorp Saint-Léonard-des-Bois. Aan de zuidkant vind je een groot parkeerterrein. Aan de overkant van de weg begint de wandeling via de oostelijke kant.

Routebeschrijving van de wandeling

Nadat je het pad aan de overkant van de weg bij de parkeerplaats inslaat, stijg je al snel over een klein rotsachtig paadje naar de rivierhelling. De rivier de Sarthe heeft hier een mooie bocht uitgesleten in het landschap. Je hebt hierbij uitzicht op het kleine dorp Saint-Léonard-des-Bois en het dalletje waar we straks doorheen zullen lopen. Want na de bocht om het dorpje over de rivierhelling daal je weer af en loop je dwars door het dorp naar het tweede deel van de wandeling. Bij de kerk neem je een weggetje de heuvels in. Je loopt een stukje langs de bosrand om vervolgens aan de andere kant van het heuveltje naar de zogenaamde Vallée de la Misère af te dalen. Je komt nu op het meest 'wilde' stuk van de wandeling. Loop aan de overkant van het riviertje door een dicht bos naar het zuidoosten en steek vervolgens de rivier weer over. Je hebt nu een mooi uitzicht op de indrukwekkende puinhellingen die dit dalletje sieren. Klim dwars over zo'n puinhelling naar boven en loop bovenlangs richting het oosten terug naar het dorp.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00 (1 stemmen, gemiddeld: 8,00 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien