Wandeling in de Vallée d’Orlu

In het kort

De wandeling

Deze wandeling brengt je diep in het natuurreservaat van Orlu, met grote kans op bijzondere flora en fauna. Je loopt in drie uur naar een berghut die aan een vrij groot en diep meer ligt. Het pad is goed aangegeven en overal goed te onderscheiden. Met name het laatste deel is vrij steil. Denk er ook aan dat het weer in dit deel van de Pyreneeën snel kan omslaan.

Beginpunt

De wandeling begint op de grote parkeerplaats van Fanguil. Dit is in de zomerperiode een betaalde parkeerplaats (2,50 voor een dag). Vanaf dit punt beginnen diverse wandelroutes.

Routebeschrijving van de wandeling

Neem vanaf de parkeerplaats het pad richting het zuiden, al snel kom je een bordje tegen met de Refuge d'en Beys aangegeven. De route is geel gemarkeerd. Het eerste deel gaat door een bos, over een breed grindpad. Na een klein uur bereik je de Jasse d'en Gaudu, een groot weiland waar een flinke kudde koeien staat als wij er langs komen. Vervolgens bereik je na een half uurtje weer een klein bos, waar het pad smaller en steiler wordt.

Na ongeveer twee uur wandelen komen we bij het laatste, meest steile deel van de route. In ongeveer twee kilometer afstand overbrug je ongeveer vijfhonderd hoogtemeters. Als je dat stuk gehad hebt kom je op het plateau waar het meer en de berghut liggen. Het laatste stukje naar de berghut gaat langs een oude stenen kanaaltje. Bij het meer zijn veel plekken waar je kunt genieten van het fraaie uitzicht. De terugweg gaat over dezelfde weg. Het gebied leent zich ook voor huttentochten, verder richting het zuiden vind je bijvoorbeeld nog de Refuge des Besines. Ook de Pic Carlit is bereikbaar vanaf deze kant.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00 (2 stemmen, gemiddeld: 7,00 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien