Wandeling vanaf Col de Pailhères

In het kort

De wandeling

Wandeling met een indrukwekkend uitzicht op de hoge Pyreneeëntoppen. Toen ik hem liep, lag er onder ons een dik wolkendek, wat een fraai gezicht opleverde. Op de terugweg van deze rondwandeling passeer je drie mooie bergmeertjes.

Beginpunt

De wandelroute start bovenop de Col de Pailhères en loopt zuidwaarts. Op de col is voldoende ruimte om je auto kwijt te kunnen.

Routebeschrijving van de wandeling

Loop op de col richting het zuiden, over een breed pad dat vlak begint. Al snel kun je de afslag nemen richting de Pic de Tarbésou. Een flinke klim brengt je naar boven, neem de tijd om van het uitzicht te genieten. De afdaling zuidwaarts vanaf de Pic is vrij steil aan het begin. Vervolgens vlakt het pad af en wordt het makkelijker begaanbaar.

De weg terug via de meertjes is eenvoudig en goed aangegeven, onder meer met rood-witte markering.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 7,57Beoordeling: 7,57Beoordeling: 7,57Beoordeling: 7,57Beoordeling: 7,57Beoordeling: 7,57Beoordeling: 7,57Beoordeling: 7,57Beoordeling: 7,57Beoordeling: 7,57 (7 stemmen, gemiddeld: 7,57 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Bonjour,

 
Leuk dat je onze website bezoekt. Hier verzamelen we onze favoriete bergwandelroutes en handige tips voor het wandelen in een bergachtige omgeving. Een handig startpunt is deze overzichtskaart met alle wandelroutes. Wist je trouwens dat we ook drie mooie boeken over Frankrijk hebben uitgebracht? In Frankrijk Puur Roadtrips vind je prachtige routes voor met de auto, camper of motor. Niet te missen of je nu het hele land door wil trekken of een bepaalde streek gaat verkennen. En houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Regelmatig nieuwe bergwandeltips in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een gratis ebook over bergwandelen in Frankrijk.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien