oberaletsch-panoramaweg

Bergwandelen en corona: op deze websites vind je betrouwbare informatie

Kijk jij ook zo verlangend naar foto’s van je bergwandelingen? Bergwandelen is af en toe en in sommige landen nog mogelijk, maar aan welke regels moeten we ons houden? In dit blog vind je een overzicht van websites waar je betrouwbare informatie kunt vinden rondom de bergen en corona. Zo ben je altijd op de hoogte van de meest actuele COVID-19-maatregelen als jij ook vooruit kijkt naar een vakantie in de Alpen of Pyreneeën.

Update: 15 oktober 2020, 09.00 uur

Mag je vanuit Nederland naar jouw vakantieland? Om dit te weten controleer je voor je vertrekt eerst de ANWB Reiswijzer en de website Nederland wereldwijd. Hier kun je heel gemakkelijk zien of je vakantieland toegankelijk is. Is dat zo en kun je gaan bergwandelen, dan zul je rekening moeten houden met diverse maatregelen die per land kunnen verschillen.

Regels per land

Ook in de bergen zul je straks afstand moeten houden. In sommige gebieden is dit twee meter, in andere zelfs drie. Er worden extra hygiënemaatregelen in acht genomen, zo kun je bijvoorbeeld verplicht worden een mondkapje en desinfectiemiddel bij je te hebben, of om handschoenen te dragen als je kabels of een via ferrata aanraakt. In hutten zullen er ook extra regels zijn. Denk dan aan verplichte mond- en neusbescherming, het meenemen van extra eigen materiaal en een verbod om je zweterige of gewassen kleding binnen te laten drogen. Hieronder vind je per land een betrouwbare informatiebron de regels die gelden voor dat betreffende land.

Oostenrijk en corona (Alpenverein Österreich)

De Alpenverein Österreich heeft op haar website verschillende artikelen staan met de laatste informatie over coronavirus. Zo is er een pagina met algemene informatie over corona en over berghutten en bergsport in Oostenrijk en corona. Hoewel het reserveringssysteem van de Oostenrijkse Alpenvereniging slaapplekken aanbiedt in berghutten in Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland, gelden de corona-regels op hun website alleen voor Oostenrijk.

Duitsland en corona (Deutscher Alpenverein)

Op de website van de Deutscher Alpenverein vind je een pagina met aanbevelingen voor de bergsport in tijden van corona. Ze geven niet alleen tips voor wandelen, maar ook voor onder andere klettersteigen, boulderen en mountainbiken. Daarnaast hebben ze een pagina met actueel nieuws over Bergsport in Coronatijden.

Zwitserland en corona (Schweizer-Alpen-Club)

De Zwitserse alpenvereniging plaatst regelmatig updates rondom COVID-19 op haar website. De berichten verschijnen in het Duits en Engels, maar de Duitse pagina is vaak meer actueel. Daarnaast hebben ze een pagina met algemene informatie rondom corona en bergwandelen, berghutten en sportklimmen.

Frankrijk en corona (FFCAM)

Wil je naar de bergen in Frankrijk, dan vind je op deze pagina van de Franse alpenvereniging de meest actuele informatie rondom berghutten en corona. Voor actuele en betrouwbare informatie over de situatie in Frankrijk algemeen kun je terecht op twee websites van de overheid: Gouvernement.fr en service-public.fr.

Italië en corona (Club Alpino Italiano)

Op de website van de Club Alpino Italiano vind je aanbevelingen voor regels die nodig zijn bij het geleidelijk hervatten van de bergsport. De nadruk ligt, net als bij andere alpenvereniging, op voorzichtigheid en verantwoordelijkheid.

Zuid-Tirol en corona (Alpenverein Südtirol)

De regio Zuid-Tirol heeft een eigen alpenvereniging. Op hun website vind je het laatste nieuws rondom de corona-maatregelen in het gebied en tips voor extra hygiëne tijdens een bezoek aan een berghut.

Spanje en corona (Federadión Andaluza de Montañismo)

De Spaanse bergsportvereniging heeft een speciale tag voor het coronavirus, zodat je het laatste nieuws overzichtelijk onder elkaar kunt bekijken.

Slovenië en corona (Planinska zveza Slovenije)

De Alpine Association of Slovenia plaatst op de homepagina van haar website laatste nieuws over corona en de bergen.

Liechtenstein en corona (Liechtensteiner Alpenverein)

De LAV bericht over de corona-situatie in de bergen van Liechtenstein op hun pagina met actuele berichten.

Wandelen in Frankrijk
Duizenden kilometers aan wandelpaden, de meest afwisselende landschappen: Frankrijk is hét wandelland. In dit boek vind je vijftig van onze favoriete bestemmingen in het hele land waar je de mooiste wandelingen kunt maken. Bij elke wandelplek staan meerdere routes vermeld en je krijgt aanbevelingen voor campings, hotels en accommodaties die zich specifiek op wandelaars richten.
  • vijftig schitterende wandelbestemmingen in het hele land
  • meer dan 120 wandelroutes, inclusief GPS-bestanden
  • gemakkelijke, gemiddelde en zwaardere routes
  • tips voor campings, wandelaccommodaties en hotels
  • informatie die van pas komt bij het wandelen in Frankrijk
  • uitgebreide paklijst
Bestel hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuw: Wandelen in Frankrijk

Bestel nu dit nieuwe boek

Gratis tips en nieuwe wandelroutes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief