camping_arolla

7 kleine campings met uitzicht in Zwitserland

Je tent openritsen en direct de besneeuwde toppen van de Zwitserse Alpen voor je zien. Of ‘s avonds voor je caravan dineren met panoramisch uitzicht op de bergen. Klinkt goed, toch? We gingen op zoek naar de campings met het mooiste uitzicht, waar je iedere dag getrakteerd wordt op berglandschappen uit een ansichtkaart. Hieronder vind je zeven kleinschalige campings in Zwitserland, met uitzicht op de bergen.

Bij het uitzoeken van de campings hebben we rekening gehouden met de volgende selectiecriteria:

 • Campings met uitzicht op bergen
 • Kleine campings, met maximaal 65 plaatsen (we hebben één uitzondering gemaakt vanwege het spectaculaire uitzicht)
 • Wandelroutes rondom de camping
 • Campings in de zuidelijke helft van Zwitserland, omdat daar de hoogste bergen te vinden zijn

Bauernhof-camping Wyler, Berner Oberland (25 plaatsen)

Kleine boerderijcamping met groots uitzicht. Vanaf de camping kun je veel wandelen, fietsen en gletsjers of watervallen bezoeken en ‘s avonds kun je de barbecue of grill op het terrein aansteken. Op de boerderij worden koeien gehouden, maar tijdens de zomer lopen deze op de alpenweiden.

Website

Camping Carrera, Graubünden (50 plaatsen)

Als je verslaafd bent aan je smartphone, is deze camping misschien niet helemaal geschikt voor jou. Er is namelijk geen internet, zelfs niet bij de receptie. De campingeigenaren hebben een milieuvriendelijke filosofie, wat onder andere inhoudt dat er zonne-energie wordt opgewekt, alleen biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen worden gebruikt en wordt gebouwd met lokaal hout. Langs de Rijnkloof zijn mooie wandelroutes te ontdekken, met of zonder gids.

Website

Camping des Glaciers, Wallis (200+ plaatsen)

Zoals de naam van deze camping al doet vermoeden, ligt het kampeerterrein aan de voet van een imposant berglandschap vol gletsjers. Je begint je bergwandeling direct op hoogte, want de camping zelf ligt al op 1.600 meter boven zeeniveau. De kampeerplaatsen worden omgeven door bomen, bloemen of struiken, zodat je al een voorproefje krijgt van de alpenflora die je rondom de camping vindt.

Website

Camping Arolla, Wallis (65 plaatsen)

Deze camping profileert zichzelf als ‘de hoogst gelegen camping in Europa’. Of dat waar is, weten we niet, maar met 1.950 meter is het een fantastisch basiskamp voor elke bergwandelaar. Geen zin om spullen mee te sjouwen? Het is zelfs mogelijk om een tent en kampeerbenodigdheden te huren. In de campingwinkel haal je lokale, ambachtelijke producten, en verse kruiden pluk je gewoon op de camping.

Website

Camping Wang, Berner Oberland (28 plaatsen)

Vanaf je campingplaats op 1.120 meter hoogte heb je een indrukwekkend uitzicht op de bergen van het Berner Oberland. De boerderijcamping is opgedeeld in vlakke plaatsen op de terrassen. In het bos is een speeltuin voor de kinderen en je mag er hout sprokkelen voor een kampvuurtje. Onder je, in het dal, kun je je vermaken bij de Thunersee of in de stad Interlaken. Maar natuurlijk kun je ook de bergen in, via een van de vele wandelroutes of met je fiets.

Website

Camping Pro Natura Zentrum Lucomagno, Ticino (20 plaatsen)

Met 1.750 meter is dit de hoogstgelegen camping van de regio Ticino. Het is een basale camping naast een beekje en vooral geschikt voor stellen of families met een tent of camperbusje. Als je liever iets meer luxe hebt, kun je ook in de tweepersoonsbungalow overnachten. Honden zijn welkom op de camping.

Website

Dany’s Camping, Berner Oberland (36 plaatsen)

Deze kleine camping ligt middenin het Lütschental, aan de voet van de Wetterhorn, Eiger, Mönch en Jungfrau. De camping meet 0,4 hectare, maar toch vind je er naast de staanplaatsen ook een restaurant, grillplaats en speeltuin. Aan het eind van het dal vind je het dorp Grindelwald, waar je alle faciliteiten vindt voor een heerlijke bergvakantie.

Website

Foto’s zijn afkomstig van de campings.

Liever een camping met uitzicht in Oostenrijk, Italië of Duitsland?


Pinterest

Vond je dit een handig en interessant artikel? Bewaar het dan op je Pinterest!

campings_zwitserland_uitzicht
Wandelen in Frankrijk
Duizenden kilometers aan wandelpaden, de meest afwisselende landschappen: Frankrijk is hét wandelland. In dit boek vind je vijftig van onze favoriete bestemmingen in het hele land waar je de mooiste wandelingen kunt maken. Bij elke wandelplek staan meerdere routes vermeld en je krijgt aanbevelingen voor campings, hotels en accommodaties die zich specifiek op wandelaars richten.
 • vijftig schitterende wandelbestemmingen in het hele land
 • meer dan 120 wandelroutes, inclusief GPS-bestanden
 • gemakkelijke, gemiddelde en zwaardere routes
 • tips voor campings, wandelaccommodaties en hotels
 • informatie die van pas komt bij het wandelen in Frankrijk
 • uitgebreide paklijst
Bestel hier!

Er is 1 reactie

 1. Allermooste camping is toch camping Holdrio in Grindelwald. Hier sta je onder de Eiger Nordwand en heb je een arena uitzicht op Grindelwald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuw: Wandelen in Frankrijk

Bestel nu dit nieuwe boek

Gratis tips en nieuwe wandelroutes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief