3 berghutten in de Pyreneeën die met de auto bereikbaar zijn

In de Pyreneeën liggen volop mooie berghutten, maar vaak zul je eerst een flink stuk moeten wandelen om er te komen. Zo’n afgelegen locatie is natuurlijk ook deel van de charme van een berghut, maar afgelopen zomer lagen veel van deze hutten buiten ons bereik vanwege mijn zwangerschap. Daarom gingen we op zoek naar berghutten in de Pyreneeën die gemakkelijk (en zelfs met de auto) bereikbaar zijn en waar we desondanks iets van het echte berghut-gevoel konden ervaren.

Auberge du Maillet, Hautes-Pyrénées

Via een kronkelige bergweg bereik je deze berghut op 1.837 meter hoogte, aan de voet van het Cirque de Troumouse. Wij sliepen twee nachten in deze gîte, die met de auto bereikbaar is. De hut heeft 32 slaapplaatsen verdeeld over 2-, 3- en 4-persoonskamers en een slaapzaal. Ondanks de parkeerplaats naast Auberge du Maillet krijg je hier het echte berghut-gevoel. De bezoekers lopen op hun sokken door de eetzaal, zitten lekker een boekje te lezen naast de haard of op het buitenterras en eten wat de pot schaft. Vanuit de hut loop je in anderhalf uur naar het Cirque de Troumouse, of je neemt voor een paar euro een treintje die wordt voortgetrokken door een tractor. Of ga wandelen in het Cirque de Gavarnie, op een klein half uur rijden.

Chalet-Hôtel du lac d’Orédon en Refuge d’Orédon, Hautes-Pyrénées

Deze plek prijkt hoog op ons lijstje accommodaties met mooiste uitzicht. ‘s Ochtends gooi je het raam open om de enorme toppen van het réserve naturelle Néovielle te zien weerspiegelen in het bergmeer van Orédon, en snuif je de frisse berglucht op. Daarna kun je in de ontbijtzaal energie opdoen voor een wandeling naar een van de vele meren of toppen rondom de hut, bijvoorbeeld naar de Pic de Madaméte (2.657 meter). De tachtig slaapplekken in de hut zijn verdeeld over 2- tot 5-persoonskamers en slaapzalen voor maximaal tien personen. Zijn die volgeboekt of wil je liever nog wat meer back-to-basics, dan kun je ook een slaapplek boeken in de naastgelegen Refuge d’Orédon.

Hotel Les Bones Hores en Refuge des Bouillouses, Pyrénées-Orientales

Les Bones Hores is een berghotel met tachtig slaapplaatsen aan het beroemde Lac des Bouillouses, met 2.017 meter het hoogstgelegen meer van de Pyreneeën. Het stuwmeer ligt aan de voet van een groter gebied vol kleinere meertjes, dat je kunt verkennen via de wandelroute La Boucle des 12 étangs du Carlit. Ook de beklimming van de Pic du Carlit (2.921 meter) behoort tot de mogelijkheden. Les Bones Hores is voor gasten per auto bereikbaar, maar je kunt ook gebruik maken van de shuttlebussen die vertrekken vanaf Pla de Barrès of de stoeltjeslift vanuit Font-Romeu. De meeste kamers beschikken over privésanitair. In dit hotel was het berghut-gevoel wat minder, ondanks de rinkelende koebellen onder het terras. Een overnachtingsoptie in de buurt is Refuge des Bouillouses met 59 slaapplaatsen.

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien