Wandelcamping bij La Bérarde, tussen de hoge toppen van de Écrins

Ver verscholen in het dal van de Véneon, ingeklemd tussen de hoge toppen van de Écrins en alleen bereikbaar via een spannend bergweggetje vind je wandelcamping Municipal de la Bérarde. Vanaf deze gemoedelijke camping op 1.700 meter hoogte kun je direct starten met wandelen in de omliggende bergen en op de camping vind je alle voorzieningen die je nodig hebt voor je wandelvakantie.

Wij komen in augustus, na een week in de Vercors, zonder reservering aan in La Bérarde. Gelukkig is dit geen probleem en kunnen we onze tent opzetten op een groot veld aan het einde van de camping. Een toplocatie, want we zitten zowel dichtbij de start van de wandelingen als bij het sanitairgebouw. Vanuit onze stoeltjes kijken we omhoog naar de kale top van de Tête de la Maye, waar we later deze week nog bovenop zullen staan. Onze wandelvakantie kan beginnen!

Voorzieningen op de camping

De camping meet 2 hectare en daarop vind je 115 plekken voor tenten, caravans of campers. Ook zijn er enkele huurtenten. De camping is basaal, maar biedt alle voorzieningen voor de actieve bergsporter. Dat zijn ook de toeristen die je hier vooral vindt. Er heerst een gemoedelijke sfeer, dus iedereen laat zijn telefoons en andere elektronica met een gerust hart achter bij de vele stopcontacten in het sanitairgebouw. Hier kun je ook warm douchen (muntjes haal je bij de receptie) en je vindt hier aanplakbiljetten met activiteiten, zoals begeleide wandelingen. Bij de receptie vind je een tv-kamer, bibliotheek, wasmachine, koelkast en alle weersvoorspellingen.

Wandelroutes vanaf de camping

Direct vanaf de camping starten diverse, goed aangegeven wandelroutes. Klauter bijvoorbeeld naar de top van de 2.518 meter hoge Tête de la Maye, vanwaar je een 360-graden-uitzicht hebt over de camping, het dal en enkele zijdalen. Ook de hoogste toppen van de Écrins, zoals La Meije, zijn van hier goed zichtbaar. In een van de zijdalen kun je een prachtige dagwandeling maken die eindigt bij Refuge de la Pilatte. Hier kun je onder het genot van een stuk taart en tussen de scharrelende kippen genieten van een eersterangs uitzicht op de Glacier de la Pilatte. Het is ook mogelijk om variaties aan te brengen in beide wandelroutes, bijvoorbeeld met een uitstapje naar een gletsjer of een huttentocht, en op rijafstand wandel je bijvoorbeeld naar Lac Lauvitel. Wij gebruikten tijdens deze vakantie de wandelkaart Écrins van Rando Éditions.

Het dorp La Bérarde

‘Dorp’ is eigenlijke en te groot woord voor het gehucht La Bérarde, maar je vindt er wel alles wat een bergwandelaar nodig heeft. Er is een kleine supermarkt, waar je onder andere vers brood, fruit en yoghurt vindt, maar ook slaapmatjes, verrekijkers en wandelkleding. Daarnaast zijn er een paar restaurants, een kapelletje en een Office du Tourisme waar je diverse wandelkaarten en boekjes kunt krijgen.

Praktische informatie

  • Openingstijden: van juni t/m september
  • Adres en bereikbaarheid: Camping Municipal de la Bérarde, 38520 St-Christophe-en-Oisans. Neem de RD1091 richting Briançon en sla na 5 kilometer rechtsaf richting de RD530. Volg de borden met St Christophe en Oisans. Het laatste gedeelte van deze weg is smal, passeren kan alleen bij de passeervakken.
  • Tarieven en contact: Website Camping Municipal de la Bérarde

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien