Groepsreis: Bergwandelen met een groep

Bergwandelen met je familie, vrienden of gezin is natuurlijk fantastisch. Maar ken je niemand die van bergwandelen houdt en doe je het zelf wel graag, of wil je eens proberen of het wat voor je is? Ga dan eens mee bergwandelen met een groepsreis! Ik ben regelmatig met een groepsreis meegegaan en heb eigenlijk alleen maar positieve ervaringen. Sterker nog, Marita en ik hebben elkaar zelfs op een groepsreis leren kennen. Welke organisaties bieden groepswandelreizen aan en waar moet je op letten?

Bergwandelen met georganiseerde groepsreis

Er zijn heel wat voordelen als je meegaat met een groepsreis de bergen in. Zo kun je gewoon in het spoor van de groep en de reisleider gaan wandelen en hoef je niet zelf je pad uit te stippelen. Ook zijn de accommodaties geregeld en ben je in geval van problemen niet op jezelf aangewezen. Misschien vind je het in het begin wat spannend of je een leuke groep treft en of het bergwandelen wel wat voor je is, maar over het algemeen valt dat alles mee. Je zit namelijk met alleen maar gelijkgestemden die ook houden van de bergen en actief bezig zijn. Als je er even een dagje doorheen zit, heb je de groep om je aan op te trekken.

SNP Natuurreizen

Voor een uitgebreide keuze aan bestemmingen en reizen ga je naar SNP Natuurreizen. Of je nu op huttentocht wilt in de Dolomieten, wilt gaan wandelen op IJsland, een langeafstandswandelroute uitproberen of vanuit een comfortabel hotel de almen van Oostenrijk wilt gaan verkennen, je hebt het voor het kiezen.

Ga naar deze organisatie

Bergsportreizen

Bergsportreizen is de reisorganisatie van de NKBV, de Nederlandse Bergsportvereniging. Als je met een groepsreis van deze organisatie mee gaat, weet je in zeker dat alles goed geregeld is, want ze hebben al meer dan negentig jaar ervaring in het regelen van reizen en cursussen. De enige vereiste is dat je lid wordt van de NKBV, maar dat heeft weer allerlei voordelen, zoals korting op overnachtingen in berghutten en korting op de aanschaf van je wandeluitrusting bij Bever.

Ga naar deze organisatie

Amarant Reizen

Wij hebben elkaar ontmoet tijdens een groepsreis van Amarant Reizen, tijdens een huttentrektocht in de Dolomieten. De reizen van deze kleinschalige organisatie kenmerken zich door kleine groepen van gelijkgestemde natuurliefhebbers, veel eigen inbreng en uiteraard prachtige bestemmingen. Ieder jaar zitten er ook weer een aantal trektochten bij, en verder veel wandelvakanties vanaf een of meerdere locaties. Amarant is een christelijke reisorganisatie waar het geloof een belangrijke rol speelt tijdens de vakanties.

Ga naar deze organisatie

col-grand-collet

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien