PeakVisor, dé must-have app voor iedere bergwandelaar

Herkenbaar? Tijdens een bergwandeling bij ieder topje dat je ziet je afvragen wat de naam ervan is en hoe hoog hij is? Of bij het bekijken van je foto’s geen idee meer hebben welke top dát ook al weer was? Dan moet je nu onmiddellijk de app PeakVisor aanschaffen en downloaden. Met deze app hoef je alleen je smartphone maar naar de bergtop te richten en je ziet meteen de naam en hoogte van de top.

De applicatie, beschikbaar in de App Store van Apple (€ 6,99) en op Google Play (€ 4,79), herkent op basis van je locatie de bergtoppen die er in de buurt zijn. Voordat je PeakVisor kunt gebruiken moet je enkel nog even de kaartinformatie van het berggebied waar je heengaat of waar je bent downloaden. De kaarten zijn beschikbaar van vrijwel alle bekende berggebieden in de wereld. Na het opstarten van de app zit je meteen in de 3d-modus die gebruik maakt van virtual reality.

Je kijkt vervolgens door de lens van de camera van je smartphone om je heen, en ziet de labels van de toppen. Met een knopje rechtsboven kun je kiezen tussen de verschillende modi van de app, de virtuele modus met de bergen in 3D, de silhouette modus met de lijntjes van de berghellingen over het beeld van je camera geprojecteerd, de labels modus waarbij je alleen de labels van de bergtoppen over het scherm ziet geprojecteerd, en de terrein modus. Erg handig als je midden in de bergen staat en nu wel eens precies wilt weten welke toppen er om je heen zijn, zonder de kaart er te hoeven bijpakken. En met het knopje rechtsonder maak je direct een foto met je smartphone, met de namen van de bergtoppen erbij vermeld.

Teleport-functie

Daarnaast heb je in de app ook de ‘Teleport-functie’. Dit is een functie om te gebruiken wanneer je de bergtoppen op een foto wilt lokaliseren, of alvast een idee wilt krijgen van hoe het landschap er op een bepaalde plek uitziet. Je kiest dan een plaats op de kaart uit, zet daar een pinnetje, en vervolgens laat de app je in 3D zien welke toppen daar te zien zijn. Zoek bijvoorbeeld de precieze locatie op waar je een foto gemaakt hebt, houd je smartphone voor je computerscherm, en je kunt direct de toppen herkennen die er op je scherm te zien zijn.

Overige functies

Verder kun je in de applicatie ook foto’s vanaf je smartphone importeren die voorzien zijn van GPS-gegevens (zoals bijvoorbeeld foto’s die je met je smartphone zelf gemaakt hebt). Als je ze importeert, projecteert de app er de lijnen van de bergen overheen. Deze kun je nog wat finetunen door met je vinger over het scherm te schuiven, eventueel wat in of uit te zoomen, en de overlay er zo precies overheen te leggen. Ook interessant: de app herkent ook de berghutten en geeft de naam ervan aan op je scherm. Superhandig als je even vergeten bent hoe die berghut ook al weer heette! Tot slot kun je in de app ook enkele virtuele demo’s zien, waarmee je in 3d een prachtige plek in de bergen kunt bekijken.

Ga jij deze app de volgende bergvakantie ook meenemen? Of ben je al langer fan van PeakVisor?

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien