PeakVisor, dé must-have app voor iedere bergwandelaar

1716 keer gelezen

Herkenbaar? Tijdens een bergwandeling bij ieder topje dat je ziet je afvragen wat de naam ervan is en hoe hoog hij is? Of bij het bekijken van je foto’s geen idee meer hebben welke top dát ook al weer was? Dan moet je nu onmiddellijk de app PeakVisor aanschaffen en downloaden. Met deze app hoef je alleen je smartphone maar naar de bergtop te richten en je ziet meteen de naam en hoogte van de top.

De applicatie, beschikbaar in de App Store van Apple (€ 6,99) en op Google Play (€ 4,79), herkent op basis van je locatie de bergtoppen die er in de buurt zijn. Voordat je PeakVisor kunt gebruiken moet je enkel nog even de kaartinformatie van het berggebied waar je heengaat of waar je bent downloaden. De kaarten zijn beschikbaar van vrijwel alle bekende berggebieden in de wereld. Na het opstarten van de app zit je meteen in de 3d-modus die gebruik maakt van virtual reality.

Je kijkt vervolgens door de lens van de camera van je smartphone om je heen, en ziet de labels van de toppen. Met een knopje rechtsboven kun je kiezen tussen de verschillende modi van de app, de virtuele modus met de bergen in 3D, de silhouette modus met de lijntjes van de berghellingen over het beeld van je camera geprojecteerd, de labels modus waarbij je alleen de labels van de bergtoppen over het scherm ziet geprojecteerd, en de terrein modus. Erg handig als je midden in de bergen staat en nu wel eens precies wilt weten welke toppen er om je heen zijn, zonder de kaart er te hoeven bijpakken. En met het knopje rechtsonder maak je direct een foto met je smartphone, met de namen van de bergtoppen erbij vermeld.

Daarnaast heb je in de app ook de ‘Teleport-functie’. Dit is een functie om te gebruiken wanneer je de bergtoppen op een foto wilt lokaliseren, of alvast een idee wilt krijgen van hoe het landschap er op een bepaalde plek uitziet. Je kiest dan een plaats op de kaart uit, zet daar een pinnetje, en vervolgens laat de app je in 3D zien welke toppen daar te zien zijn. Zoek bijvoorbeeld de precieze locatie op waar je een foto gemaakt hebt, houd je smartphone voor je computerscherm, en je kunt direct de toppen herkennen die er op je scherm te zien zijn.

Verder kun je in de applicatie ook foto’s vanaf je smartphone importeren die voorzien zijn van GPS-gegevens (zoals bijvoorbeeld foto’s die je met je smartphone zelf gemaakt hebt). Als je ze importeert, projecteert de app er de lijnen van de bergen overheen. Deze kun je nog wat finetunen door met je vinger over het scherm te schuiven, eventueel wat in of uit te zoomen, en de overlay er zo precies overheen te leggen. Ook interessant: de app herkent ook de berghutten en geeft de naam ervan aan op je scherm. Superhandig als je even vergeten bent hoe die berghut ook al weer heette! Tot slot kun je in de app ook enkele virtuele demo’s zien, waarmee je in 3d een prachtige plek in de bergen kunt bekijken.

Ga jij deze app de volgende bergvakantie ook meenemen? Of ben je al langer fan van PeakVisor?

advertentie
Nieuw: het boek Frankrijk Puur
50 bestemmingen om het pure Frankrijk te ontdekken
Frankrijk is een land dat blijft verrassen. Ga mee op reis langs fotogenieke dorpjes en weidse vergezichten, monumentale gebouwen en indrukwekkende natuurverschijnselen. Frankrijk Puur neemt je mee door bekende én onbekende streken, op zoek naar het pure Frankrijk.
Lees hier meer over dit inspiratieboek over Frankrijk!

Onze tips voor outdoorproducten

Met deze producten haal je het meeste uit je vakantie in de bergen. Waar ben je naar op zoek?

- Rugzakken, wandelschoenen, kleding: Bever, Decathlon
- Reisverzekering voor buitensporten
- Wandelkaarten en reisgidsen
- Georganiseerde bergsportreizen
- Campings

Bekijk ook

Laat een reactie achter

Gratis tips en nieuwe wandelroutes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief