Caisses de Jean-Jean

In het kort

De wandeling

Mooie rondwandeling die je laat kennismaken met de diverse landschappen van de Alpilles. Je loopt door een ruig landschap van garrigue, met rotsen, kruidachtige planten, olijfboomgaarden en in het voorjaar velden vol klaprozen. Onderweg kom je langs de Caisse de Jean-Jean, een hoogvlakte waar resten van prehistorische bebouwing zijn gevonden en waar je langs kunt lopen. Het pad is goed aangegeven en prima bewandelbaar, het is ook een leuke route om met kinderen te doen. Let op, in hoogzomer kan het er erg warm zijn en in sommige periodes is het gebied afgesloten vanwege gevaar voor wild- en bosbranden.

Beginpunt

Als je vanuit Mouriès richting het noorden rijdt, naar de golfbaan, kom je iets daarvoor aan je rechterhand een parkeerplaats tegen met een informatiebord over het gebied waar je gaat wandelen. Je kunt op meerdere plekken met deze rondwandeling beginnen, iets meer naar het noroden zijn ook nog een tweetal parkeerterreinen.

Routebeschrijving van de wandeling

Wandel vanaf de parkeerplaats noordwaarts over een smal pad, richting het eerste topje van deze wandeling, de Castellas, op 118 meter hoogte. Volg de graat die naar deze top leidt, en loop na de top ook weer verder oostwaarts naar beneden. Sla vervolgens links af de weg (D24) in. Volg deze voor vierhonderd meter en ga vervolgens rechtdoor op het grindpad in noordelijke richting. Wandel gedurende een kilometer op dit pad en ga daarna linksaf. Je wandelt nu omhoog over een pad dat naar de Caisses de Jean-Jean leidt. Hier kom je in een bijzonder landschap, met een enorm lange rotswand aan je linkerhand terwijl het pad door groene velden leidt. De rotswand is een geliefde lokatie voor rotsklimmers. Wandel verder in westelijke richting tot je bij de asfaltweg uitkomt. Volg deze zuidwaarts terug naar de parkeerplaats.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00 (1 stemmen, gemiddeld: 9,00 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien