Cirque de Gavarnie

In het kort

De wandeling

Terwijl de grote massa de weg door het dal naar het beroemde keteldal neemt, is het voor bergwandelaars leuk om een alternatieve route te nemen, die over de hellingen leidt. Het gaat om een serieuze bergwandeling die op en neer gaat, en waarbij je enkele puinhellingen moet overbruggen. Wel is de wandeling goed te doen voor iedereen die een goede conditie, degelijk schoeisel en wat bergwandelervaring heeft. Onderweg zie je (in de zomer) veel irissen (Iris latifolia), maar ook geregeld een lammergier of vale gier overvliegen. Toen wij deze route liepen, was er helaas veel bewolking, maar ook dan is het keteldal imposant genoeg.

Beginpunt

Deze wandeling begint in het dorp Gavarnie. Hier is een grote (betaalde) parkeerplaats. Het dorp is ook per bus bereikbaar.

Routebeschrijving van de wandeling

Volg in Gavarnie de borden naar het kerkje Notre-Dame-du-Bon-Port en ga verder over het pad waar dit weggetje op uitkomt. Je loopt eerst ruim een kilometer langs de bosrand in zuidelijke richting. Houdt rechts aan bij de splitsing en na twee gedeeltes met enkele haarspeldbochten kom je boven de boomgrens, op het 'Plateau de Bellevue'. Loop over de weide en volg de borden naar het Cirque de Gavarnie. Ruim een kilometer verder passeert het pad een drietal puinhellingen. Al die tijd heb je een mooi uitzicht over het dal van Gavarnie. Wanneer je even later de bocht om draait komt het keteldal zelf in beeld. Loop bovenlangs tot je midden in het keteldal uitkomt en neem vervolgens het pad naar het café-restaurant aan het einde van de normale weg naar het Cirque de Gavarnie.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 7,27Beoordeling: 7,27Beoordeling: 7,27Beoordeling: 7,27Beoordeling: 7,27Beoordeling: 7,27Beoordeling: 7,27Beoordeling: 7,27Beoordeling: 7,27Beoordeling: 7,27 (11 stemmen, gemiddeld: 7,27 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien