Lac de Gaube

In het kort

De wandeling

Eenvoudige wandeling naar een van de bekendste en mooiste meren van dit deel van de Pyreneeën. Het Lac de Gaube is een natuurlijk meer dat gevoed wordt door de gletsjers van de Vignemale, met 3 298 meter de hoogste top van de Franse kant van de Pyreneeën. Je loopt door een bosrijk gebied, vol met stroompjes en watervallen, waarvan die bij Pont d’Espagne verreweg de spectaculairste is. Het meer is een perfecte spot om te relaxen en bijvoorbeeld te picknicken.

Beginpunt

Vanaf Cauterets loopt zuidwaarts een bergweg omhoog richting Point d'Espagne. Daar vind je een grote parkeerplaats en beginnen de wandelingen in dit gebied.

Routebeschrijving van de wandeling

Loop vanaf de parkeerplaats naar het westen en sla nog voor Pont d'Espagne linksaf. Het pad voert langs een riviertje richting het meer, dat je in zo'n een tot anderhalf uur bereikt.

Het is mogelijk om rond het meer te lopen, aan de westkant loopt ook een officieel pad verder de bergen in.

De terugweg kan over dezelfde weg, maar ook een pad meer westwaarts richting een stoeltjeslift en dan naar beneden lopen naar Pont d'Espagne.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 6,33Beoordeling: 6,33Beoordeling: 6,33Beoordeling: 6,33Beoordeling: 6,33Beoordeling: 6,33Beoordeling: 6,33Beoordeling: 6,33Beoordeling: 6,33Beoordeling: 6,33 (3 stemmen, gemiddeld: 6,33 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

  1. Mooi. Alweer een tijdje geleden dat ik hier geweest ben. Wil zeker nog eens terug naar dat deel van de Pyreneen. Ook voor wandelingen zoals Cascade d’Ars en de Breche de Roland. Krijg alleen nooit iemand mee haha! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien