Gemakkelijke wandeling in het Cirque de Gavarnie

In het kort

De wandeling

De imponerende, steile wanden van het Cirque de Gavarnie worden gerekend tot de hoogtepunten van de Pyreneeën. Het keteldal is via een breed en gemakkelijk pad te bereiken en wie geen zin heeft of niet kan lopen worden er zelfs ezeltochten georganiseerd. Geen wonder dat deze wandeling veel publiek trekt. Wie de grote massa wil ontwijken, loopt liever een hogergelegen route

Beginpunt

Parkeren kan op de grote, betaalde parkeerplaats bij het dorp Gavarnie. Het dorp is ook per bus bereikbaar.

Routebeschrijving van de wandeling

De route is eigenlijk niet te missen. Kort gezegd volg je gewoon de massa vanaf de parkeerplaats, het keteldal in. Je doorkruist dan eerst het kleine dorp Gavarnie, waar volop gelegenheid is om souvenirs of een versnapering te kopen. Een stuk buiten het dorp, bij Camping Bergerie, steek je door middel van een brug de Gave de Gavarnie over. Via de oostelijke oever loop je over een breed en gemakkelijk toegankelijk pad verder.

De eerste 2,5 kilometer zijn grotendeels vlak. Na ongeveer twee kilometer passeer je een uitzichtpunt waar je al een glimp kunt opvangen van de grootsheid die je aan het eind van deze wandeling wacht. De laatste anderhalve kilometer richting de Hôtellerie du Cirque stijg je iets meer dan 150 meter.

Als vanzelfsprekend worden je ogen getrokken naar de steile wanden achter in het keteldal, waarlangs een groot aantal watervallen zich een weg baant naar beneden. Maar vergeet ook niet om opzij en naar beneden te kijken. Op de hellingen links en rechts van je kun je wellicht wandelaars ontwaren die de hogergelegen routes wandelen. In de zomermaanden staan de velden in het Cirque de Gavarnie vol met indrukwekkende, paarse irissen (Iris latifolia).

Aangekomen bij de Hôtellerie du Cirque kun je kiezen: verder lopen het keteldal in, om de watervallen van dichterbij te aanschouwen, of omkeren en via hetzelfde pad teruglopen naar Gavarnie. Natuurlijk kun je de terugweg ook nog even uitstellen door even uit te puffen op het terras, met eersterangs uitzicht op dit natuurspektakel.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00 (1 stemmen, gemiddeld: 9,00 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien