Wandeling in het massief Caroux-Espinouse, bij Saint-Gervais-sur-Mare

In het kort

De wandeling

Een vrij korte wandeling die je laat kennismaken met het bergmassief Caroux-Espinouse. Je zit hier in het noordelijke deel van deze streek, die zich kenmerkt door een abrupte overgang van glooiende met bossen begroeide heuvels naar meer rotsachtige en grillige hellingen. De pelgrimsroute naar Compostela loopt ook door dit gebied, deze volg je gedurende een deel van de wandeling.

Beginpunt

Het dorp Saint Gervais sur Mare is deels autovrij, bij de ingang vind je een parkeerplaats. Om bij het begin van de wandelroute te komen loop je heel het dorp door, langs de rivier. De route is ook toegankelijk via een busverbinding richting Bédarieux.

Routebeschrijving van de wandeling

Neem in Saint-Gervais-sur-Mare de bordjes richting Compeyre en loop dit gehucht door. Je volgt de gele en rood-gele strepen op het pad. Deze brengen je door een bos met langs de route tal van vervallen huisjes uit voorbije eeuwen. Loop langs de vervallen muren van het dorp dat hier eens stond omhoog. Na een half uur tot driekwartier kom je boven de boomgrens uit op een ruig terrein vol met stenen en rotsen.

Loop hier verder richting de Serre de Moré en de Serre de Majous. Die laatste bereik je na het hoogte punt te zijn gepasseerd. Daar aangekomen neem je de afslag rechts richting Andabre. Je loopt nu het bos weer in en loop je door het bos terug richting Saint-Gervais sur Mare. Dit is het pad dat onderdeel is van de pelgrimsroute naar Compostela, via de Via Tolosana. Na zo'n 2,5 uur bereik je de parkeerplaats weer.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00 (1 stemmen, gemiddeld: 7,00 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien