Les étangs de Fontargente

In het kort

De wandeling

Deze wandeling brengt je naar een schitterend onherbergzaam dal in de Ariège, waar enkele meertjes op je liggen te wachten. De wandeling is vrij eenvoudig over relatief goed gemarkeerde paden. Als je enkel naar de meertjes gaat is het vierhonderd meter stijgen, als je ook nog even voet over de grens in Andorra wil zetten is het honderd meter hoger.

Beginpunt

Sla in het dal van Tarascon-sur-Ariège en Ax-les-Thermes af naar Aston en rij de D520A helemaal af. Je passeert twee stuwmeren en aan het eind van het bochtige, hobbelige en smalle asfaltweggetje vind je een parkeerplaats voor enkele tientallen auto's.

Routebeschrijving van de wandeling

Volg vanaf de parkeerplaats het pad zuidoostwaarts in de richting van Refuge du Ruille (Rulhe). Na ongeveer drie kwartier licht stijgen bereik je de Jasse de Pinet op 1900 meter waar het pad zich splitst. Het exacte begin van het pad vonden we niet heel goed te zien, maar als je het eenmaal gevonden hebt wijst het zich vanzelf. Ga in zuidelijke richting naar de Étangs de Fontargente. Die bereik je vervolgens na nog eens ongeveer drie kwartier verder stijgen.

In totaal vind je hier drie afzonderlijke meertjes. Een prima plek voor een lunch. Wil je nog iets meer genieten van het uitzicht, dan kun je naar de Port de Fontargente lopen, verder in zuidelijke richting tussen twee van de meren door. Je komt dan aan bij de grens van Frankrijk met Andorra. De terugweg heb je dan van bovenaf een mooi uitzicht op de drie meertjes.

Na weer bij de meertjes te zijn aangekomen vervolgen we de route westwaarts, waarbij je via een bocht in zuidwestelijke richting door een mooie vallei weer terug naar de parkeerplaats loopt. Na het oversteken van een riviertje (over een loopbruggetje) gaat het pad in noordoostelijke richting weer terug naar het beginpunt.

Je kunt de wandeling ook nog langer maken (+/- anderhalf-twee uur extra) door de Refuge du Ruille op te nemen in de route.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 5,00Beoordeling: 5,00Beoordeling: 5,00Beoordeling: 5,00Beoordeling: 5,00Beoordeling: 5,00Beoordeling: 5,00Beoordeling: 5,00Beoordeling: 5,00Beoordeling: 5,00 (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

  1. Ik vond deze route allesbehalve gemakkelijk. Na de parkeerplaats sloeg ik rechtsaf het bruggetje over. Het pad in het begin was èn onduidelijk èn supersmal. Op sommige delen zelfs nat en dus glad. Als je dan even verkeerd stapt, kukel je zo naar beneden. Daarnaast geen bereik hier (op andere routes bijv. Lac de Gaude wel), dus ik ben na paar honderd meter teruggekeerd. Ik vond het te gevaarlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien