Corno di Lago Scuro (3164m) vanuit Val Genova (2 dagen)

In het kort

De wandeling

Deze wandeling voert je door een van de mooiste bergdalen in deze streek vol watervallen en bossen omhoog richting een grillig rotsachtig landschap, waarbij je uitzicht krijgt op enkele indrukwekkende gletsjers. Overnachten doe je in de sfeervolle hut Rifugio Mandron “Citta’ di Trento”. Eventueel is het mogelijk deze wandeling inclusief beklimming van de Corno di Lago Scuro in één dag te doen, maar dan moet je er zo’n 9-10 uur voor rekenen.

Beginpunt

Deze wandeling begint vanuit het eindpunt van het prachtige ongerepte Val Genova, Malga Bedole. In de zomer/hoogseizoen is het verboden om met je auto helemaal het dal in te rijden, en gaan er vanaf diverse parkeerplaatsen verderop in het dal pendelbussen naar Malga Bedole. Deze pendelbussen beginnen in het dorp Pinzolo, dus je kunt ook vanaf het dorp helemaal met de bus naar het startpunt van de wandeling.

Routebeschrijving van de wandeling

Dag 1: Malga Bedole naar Rifugio Mandron (3 uur, 800m stijgen)

Vanaf het eindpunt van de busverbinding/de parkeerplaats aan het eind van het Val Genova, loop je naar de berghut Rifugio Bedole die hier vlakbij ligt. Vervolgens volg je het pad aan de rechterkant van de hellingen van het dal omhoog richting Rifugio Mandron. Nu stijgt het pad gedurende twee kilometer flink, waarna het geleidelijk afzwakt. Het pad is goed aangegeven en verder zonder moeilijke stukken. Na ongeveer drie uur ligt de berghut Rifugio Mandron op je te wachten. Hier kun je genieten van een welverdiend drankje, en 's avonds van een heerlijke maaltijd. Bij de hut zijn bovendien leuke kleine meertjes waar je op een warme dag prima in kunt zwemmen en kunt relaxen.

Dag 2: Rifugio Mandron - Corno di Lago Scuro - Malga Bedole (7 uur, 700m stijgen, 1500m dalen)

Neem vanaf de berghut het pad in noordelijke richting omhoog richting het Lago Scuro en de Corno di Lago Scuro. Lago Scuro betekent overigens 'donker meer', en dat is ook wat je na ongeveer anderhalf uur bereikt: een donker en groot bergmeer. Vanaf hier gaat het pad vervolgens steiler omhoog en wordt het rotsachtiger. Ook kom je hier over puinhellingen en blokkenterrein, waarbij het af en toe goed opletten is waar je je voeten neerzet. Vooral het laatste stuk richting de Passo di Lago Scuro is steil en glad door losliggende stenen en grind. Soms heb je hierbij je handen nodig. Vanaf de Passo is het nog zo'n honderd meter stijgen naar de top. Daarbij passeer je de leuke bivakhut 'Bivacco amici della montagna-Capanna Faustinelli', waar (toen ik er langs liep) een oud dametje gratis kruidenthee schonk. De laatste meters naar de top is het weer af en toe wat klauteren en je handen gebruiken. Op de top is het uitzicht schitterend, richting de gletsjers boven Val Genova en ook richting Zwitserland in het noorden, met onder meer de Piz Bernina. De terugweg gaat over hetzelfde pad richting Val Genova. Eventueel kun je er nog een overnachting in de Rifugio Mandron aan toevoegen, zodat je langer de tijd hebt om beneden te komen en van de uitzichten te genieten.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 10,00Beoordeling: 10,00Beoordeling: 10,00Beoordeling: 10,00Beoordeling: 10,00Beoordeling: 10,00Beoordeling: 10,00Beoordeling: 10,00Beoordeling: 10,00Beoordeling: 10,00 (2 stemmen, gemiddeld: 10,00 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien