Via ferrata in de Brenta Dolomieten: Via delle Bochette

1909 keer gelezen

De wandeling

Een van de mooiste via ferrata-routes in de Alpen is de Via delle Bochette. Dit is in feite een knooppunt van via ferrata’s, waarvan de Via delle Bochette Centrale de oudste en meest geliefde is. Je hebt er uitzicht op de meest ruige en bijzondere toppen van de Dolomieten en loopt er door een onvergetelijk landschap van loodrechte rotswanden en diepe afgronden. De via ferrata’s in dit gebied zijn over het algemeen vrij lastig, met veel overhangende passages en steile rotswanden die je moet overbruggen. Je kunt deze via ferrata’s zowel met als zonder gids doen. Zorg voor goed materiaal, een goede klimgordel en een degelijke helm zijn in elk geval nodig.

Beginpunt

De Via ferrata Via delle Bochette is te doen als onderdeel van een huttentocht. Daarbij zijn er diverse mogelijkheden om te overnachten, waarvan de Rifugio Brentei een van de meest logische is. Deze hut is onder andere te bereiken in een dagwandeling vanaf het dal van Madonna di Campiglio. Je hebt voor deze route dus minstens 3 dagen nodig, want het eindpunt is bij Rifugio Pedrotti. Van hier kun je de volgende dag ofwel terug lopen naar Madonna di Campiglio of naar het dal van Molveno afdalen.

Routebeschrijving van de wandeling

Vanaf de berghut Rifugio Brentei volg je het pad richting de Bocca di Brenta. Een stukje onder het hoogste punt van deze pashoogte, begint de via ferrata. Je loopt hier de Via delle Bochette Centrale op, een route die je langs de bekendste rotspunten van dit deel van de Dolomieten voert. Zoals de Campanile Basso van ruim 2800 meter hoogte. Met een beetje geluk zie je her en der rotsklimmers die de loodrechte rotswanden van deze toppen proberen te bedwingen.

Aan het einde van dit eerste deel van de via ferrata kom je bij de Vedretta degli Sfulmini, een gletsjer. Uiteindelijk kom je uit op de Bocca dei Armi, waar het volgende deel van de via ferrata begint. Je loopt hier de Via delle Bocchette Alta op, de moeilijkste via ferrata van dit deel van de Dolomieten. Hier zijn enkele ongezekerde passages en soms, afhankelijk van het seizoen en weer kan er nog wat sneeuw liggen. Je moet hier zeker geen hoogtevrees hebben. Bij de Bocca di Tuckett buig je af naar rechts en verlaat je de via ferrata, om vervolgens over een lang dalend pad naar de rifugio Pedrotti te lopen.

advertentie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

KML-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 10,00Beoordeling: 10,00Beoordeling: 10,00Beoordeling: 10,00Beoordeling: 10,00Beoordeling: 10,00Beoordeling: 10,00Beoordeling: 10,00Beoordeling: 10,00Beoordeling: 10,00
Nieuw: het boek Frankrijk Puur
50 bestemmingen om het pure Frankrijk te ontdekken
Frankrijk is een land dat blijft verrassen. Ga mee op reis langs fotogenieke dorpjes en weidse vergezichten, monumentale gebouwen en indrukwekkende natuurverschijnselen. Frankrijk Puur neemt je mee door bekende én onbekende streken, op zoek naar het pure Frankrijk.
Lees hier meer over dit inspiratieboek over Frankrijk!

Onze tips voor outdoorproducten

Met deze producten haal je het meeste uit je vakantie in de bergen. Waar ben je naar op zoek?

- Rugzakken, wandelschoenen, kleding: Bever, Decathlon
- Reisverzekering voor buitensporten
- Wandelkaarten en reisgidsen
- Georganiseerde bergsportreizen
- Campings

Bekijk ook

1 reactie

Avatar
Ylma 5 juni 2019 - 19:14

Waar kan ik via ferrata tochten onder begeleiding boeken.

Reply

Laat een reactie achter

Gratis tips en nieuwe wandelroutes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief