Dent de Rez bij de Gorges de l’Ardèche

In het kort

De wandeling

Mooie korte wandeling naar een topje waar je wordt beloond met een prachtig uitzicht richting het oosten, met bij helder weer onder meer de alpen en de Provence, met de Mont Ventoux. De wandeling op zich is ook bij minder mooi weer de moeite waard, het pad is rotsachtig en halverwege is er wat klauterwerk nodig.

Beginpunt

Aan de D362 vanaf Gras naar Saint-Remèze ligt het gehucht Les Hellys. Hier sla je rechts af (als je van het noorden komt) op een klein weggetje, waar met bordjes 'Dent de Retz' staat aangegeven. Na ongeveer een kilometer over dit weggetje bereik je een splitsing met aan de linkerkant een informatiebord over het 'Massif de la Dent de Rez'. Parkeer hier ergens je auto, want linksaf begint het pad naar de Dent de Rez.

Routebeschrijving van de wandeling

Volg vanaf de plek waar je de auto neerzet het pad omhoog richting Col d'Eyrole. Let op de wit-gele markeringen om de route te blijven volgen. Bij de col aangekomen sla je rechtsaf, en bereik je een klein berghutje dat open staat voor iedereen, met een tafel en wat stoelen. Hierna volg je een smaller wandelpaadje omhoog waar het betere klimwerk begint. In korte tijd stijg je een paar honderd meter over rotsachtig terrein, en al snel bereik je vervolgens de hoogste punten van de Dent de Rez, een rotsachtig plateau met steile kliffen aan de oostkant. Loop door over het plateau tot je het hoogste puntje bereikt, waar een stenen tafel met uitleg over het panorama op je wacht.

Je kunt dezelfde weg terug nemen, of een klein stuk afsnijden door vanaf de Dent de Rez direct naar het oosten af te dalen.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 5,33Beoordeling: 5,33Beoordeling: 5,33Beoordeling: 5,33Beoordeling: 5,33Beoordeling: 5,33Beoordeling: 5,33Beoordeling: 5,33Beoordeling: 5,33Beoordeling: 5,33 (3 stemmen, gemiddeld: 5,33 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien