Rocher de l’Aigle vanaf Col de l’Asclier

In het kort

De wandeling

Wandeling met weidse vergezichten over de Cevennen. Je loopt grotendeels op een breed grindpad, en zit op een van de hoogste plekken van de omgeving zodat je mooi over de rest van het landschap heen kunt kijken. Halverwege is er de mogelijkheid om via een smal ongemarkeerd pad de Rocher de l’Aigle te beklimmen, een kleine rotsachtige punt, voor een 360-graden panorama. Dit stukje is misschien wat minder geschikt voor jonge kinderen.

Na de Col du Fageas gaat er een wat steil grindpad naar de Col de l’Asclier terug, hier moet je even wat meer opletten want het is een pad over losliggende stenen dat behoorlijk snel naar beneden gaat.

Beginpunt

Vlak voor het plaatsje L'Estréchure aan de D39 gaat een klein weggetje de bergen in, de D152. Dit is een smal en bochtig weggetje, met weinig uitwijkmogelijkheden. Minder geschikt voor campers en al helemaal niet voor caravans. Op een gegeven moment komt deze weg uit op de D20, waarna je snel de Col de l'Asclier bereikt. Direct voor de col vind je een afslag naar een grindpad, hier kun je de auto aan de kant va de weg achterlaten en start de wandeling.

Routebeschrijving van de wandeling

Volg vanaf de col waar je de auto achterlaat het grindpad richting het oosten. Dit is een interpretatiepad met diverse borden die uitleg geven over de omgeving. Het pad stijgt geleidelijk, en na een half uurtje lopen sta je onderaan de Rocher de l'Aigle. Als je van wat uitdaging houdt kun je hier naar boven klimmen, het pad is niet supergoed aangegeven. Het rotspuntje is wel een prachtig plekje om even te pauzeren.

Na de rots maak je een bocht naar het westen en volg je het grindpad verder, richting de Col du Fageas. Vanaf die col kun je ondermeer de in het westen gelegen Mont Aigoual zien liggen, een van de hoogste bergen van de Cevennen. Ook hier heb je weer een mooi uitzicht over de omgeving. Vanaf de col volg je een smal rotsachtig paadje naar beneden, richting de Col de l'Asclier.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 6,86Beoordeling: 6,86Beoordeling: 6,86Beoordeling: 6,86Beoordeling: 6,86Beoordeling: 6,86Beoordeling: 6,86Beoordeling: 6,86Beoordeling: 6,86Beoordeling: 6,86 (7 stemmen, gemiddeld: 6,86 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

  1. Rinnert de Jager says:

    Beste Martijn. Ik wilde je even bedanken voor de leuke route die je op je site hebt staan. Die vanuit col de l’Asclier. Hij was prima te doen en wat een uitzicht!!

    1. Wat leuk om te horen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien