Spannende via ferrata met zipline in de Ardèche

Spannende via ferrata met zipline in de Ardèche

 • Moeilijkheid: Gemiddeld
 • Soort: Dagtocht
 • Kenmerk: Via ferrata / Klettersteig
 • Hoogteverschil: 182 meter
  (380m - 562m)
 • Afstand: 0,490 kilometer
 • Duur: 2 tot 3 uur
 • Zelfde eindpunt als beginpunt: ja
 • Beginpunt: Parkeerplaats bij de Pont du Diable, Thueyts
 • Wandelkaart kopen
 • Meer routes: Ardèche, Centraal Massief, Frankrijk, Monts d'Ardèche, Thueyts
 • Accommodaties in de omgeving:
  - Hotels en b&b's
  - Campings
  - Vakantiehuizen

De wandeling

De via ferrata bij de Pont du Diable van Thueyts is de eerste via ferrata in de Ardèche en ligt aan beide kanten van de gelijknamige rivier. Tijdens het klimmen heb je steeds spectaculair uitzicht op het water, dat tientallen meters onder je stroomt. Hoogtepunt van de via ferrata is de overstreek van de rivier, door middel van een 90 meter hoge zipline. Je kunt deze via ferrata in twee delen doen, tussendoor is het mogelijk om terug te keren naar de brug (beginpunt van de wandeling).

Niveau van de via ferrata: AD+ tot D (veel kabels en ijzeren staven, niet noodzakelijk veel contact met de rots)

Beginpunt

Vanaf de N102 bij Thueyts neem je de afslag "Route du Pont du Diable". Aan het eind van deze weg vind je een parkeerplaats. Je kunt ook in het dorp Thueyts parkeren en vandaar lopen naar de start van de via ferrata. Dat kost je ongeveer 10 minuten.

De toegang tot deze via ferrata is het hele jaar geopend. Tussen 1 april en 30 september betaal je toegang. Spullen huren kan op diverse locaties in de buurt van de via ferrata. Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Thueyts. Let op: er zit ook een zipline in deze via ferrata, een katrol in je uitrusting is dus noodzakelijk.

Routebeschrijving van de wandeling

Vanaf de parkeerplaats bij de Pont du Diable is het even zoeken naar het begin van de via ferrata. Je blijft echter aan de kant van de parkeerplaats en klimt daar, vlak naast de brug, eerst een stukje (5-10 minuten) omhoog via de passage l'Echelle de Roi. Hier staat een houten poort met daarop de naam van de via ferrata. Vanaf hier is het mogelijk om twee verschillende routes te kiezen.

Je kunt kiezen voor het pad dat naar de onderkant van de rots, op de linkeroever van de Ardèche, leidt. Vanaf hier klim je omhoog richting de zipline. Het is ook ook mogelijk om een kortere route te nemen, waardoor je direct bij de zipline uitkomt. Je kiest hiervoor in het midden de bedrade doorgang.

Een derde optie is om de route aan de linkerkant geheel over te slaan en direct de Pont du Diable over te steken naar het tweede gedeelte van de via ferrata, op de rechteroever.

Het tweede gedeelte van de via ferrata, op de rechteroever, begint na de oversteek met de zipline. Dit gedeelte is veel klimmen en dalen via een steile rotswand. Op de website van de gemeente Thueyts zijn foto's te vinden van de route. De route eindigt officieel bij een Belvédère, bovenaan de rots op 562 meter. Vanaf daar loop je weer terug naar de Pont du Diable (20-30 minuten).

Duur via ferrata:
Parkeerplaats - start via ferrata: 5-10 minuten lopen
Linkeroever: 1 uur
Rechteroever: 1 uur
Einde via ferrata - parkeerplaats: 20-30 minuten lopen

Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 7,50Beoordeling: 7,50Beoordeling: 7,50Beoordeling: 7,50Beoordeling: 7,50Beoordeling: 7,50Beoordeling: 7,50Beoordeling: 7,50Beoordeling: 7,50Beoordeling: 7,50 (2 stemmen, gemiddeld: 7,50 van de 10)
Wandelen in Frankrijk
Duizenden kilometers aan wandelpaden, de meest afwisselende landschappen: Frankrijk is hét wandelland. In dit boek vind je vijftig van onze favoriete bestemmingen in het hele land waar je de mooiste wandelingen kunt maken. Bij elke wandelplek staan meerdere routes vermeld en je krijgt aanbevelingen voor campings, hotels en accommodaties die zich specifiek op wandelaars richten.
 • vijftig schitterende wandelbestemmingen in het hele land
 • meer dan 120 wandelroutes, inclusief GPS-bestanden
 • gemakkelijke, gemiddelde en zwaardere routes
 • tips voor campings, wandelaccommodaties en hotels
 • informatie die van pas komt bij het wandelen in Frankrijk
 • uitgebreide paklijst
Bestel hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuw: Wandelen in Frankrijk

Bestel nu dit nieuwe boek

Gratis tips en nieuwe wandelroutes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief