Wandeling naar de Elancèze vanaf Col du Pertus

In het kort

De wandeling

Eenvoudige wandeling in de Auvergne die als beloning een prachtig uitzicht biedt op de vallei van de Jordanne, de Puy Mary en de omliggende bergtoppen van de Cantal. Je wandelt eerst door een bos en het laatste stuk op een groen, wat rotsachtig bergtopje. Ondanks de redelijk geringe hoogte krijg je hier een echt ‘on top of the world’-gevoel.

Beginpunt

De Col du Pertus is een bergpas tussen Mandailles-Saint-Julien, onder de Puy Mary, richting het dal van Le Lioran. Vanaf de parkeerplaats op deze bergpas loopt een wandeling naar de bergtop Elancèze.

Routebeschrijving van de wandeling

Als je op de parkeerplaats van de Col du Pertus staat zie je de top van de Elancèze al voor je liggen. Volg de bordjes richting de 'Piège à loups' (wolvenvallen) en het wandelpad dat je voor je ziet liggen. Je loopt eerst en kilometer flink stijgend door het bos heen. Na een half uur tot drie kwartier wandelen bereik je de boomgrens en kom je bij een weiland uit. Ga rechts en je ziet voor je de top weer liggen. Het laatste stukje is het weer even een steiler stukje maar voor je het weet sta je boven. Daar wacht het weidse uitzicht op je. Het is leuk om bovenop wat rond te lopen, verder de bergkam op, of gewoon ergens neer te ploffen en van het uitzicht te genieten. De terugweg gaat over hetzelfde pad.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 7,33Beoordeling: 7,33Beoordeling: 7,33Beoordeling: 7,33Beoordeling: 7,33Beoordeling: 7,33Beoordeling: 7,33Beoordeling: 7,33Beoordeling: 7,33Beoordeling: 7,33 (3 stemmen, gemiddeld: 7,33 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien