Alternatieve route naar de Puy Mary

De wandeling

De Puy Mary is een populaire bergtop, waar jaarlijks honderdduizenden mensen op af komen. Naar de top loopt een aangelegd pad met houten treden. Maar er is nog een andere mogelijkheid om de top te bereiken, over een niet-aangelegd pad. Dat is een wandeling die een stuk minder druk is en waardoor je wat beter de prachtige natuur van deze streek kunt ervaren.

Beginpunt

De wandeling begint vanaf de kleine parkeerplaats net na de Pas de Peyrol, waar de grote parkeerplaats is. Hiermee omzeil je de drukte en populaire beklimming van de top.

Routebeschrijving van de wandeling

Loop vanaf de parkeerplaats het pad op dat in oostelijke richting gaat. Het pad voert licht stijgend omhoog door een mooi landschap van gras en hier en daar rotsen. Er zitten enkele wat lastigere stukjes tussen waar je misschien af en toe je handen nodig hebt, maar het meeste is goed te doen. Vlak onder de top van de Puy Mary kom je uit op het normale pad naar de top. Op de top loop je door over de kam en vervolgens naar beneden, waar je rechts af slaat weer terug naar de parkeerplaats, via een pad dat onderlangs aan de zuidkant van de Puy Mary loopt.

advertentie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

KML-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00

Bekijk ook

Laat een reactie achter

Gratis tips en nieuwe wandelroutes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief