Wandeling Puy de Lassolas et Puy de la Vache

In het kort

De wandeling

Wandelen over vulkaantoppen, daar hoef je niet voor naar IJsland of Indonesië: dat kan ook in Frankrijk. Bijvoorbeeld deze mooie route midden in het Park Naturel Régional des Volcans d’Auvergne. Je loopt over mooie toppen waar je nog goed de (half)ronde kratervorm in kunt herkennen. De aarde is hier rood, wat een mooi contrast oplevert. Ook heb je uitzicht op de andere vulkaantoppen in deze streek.

Beginpunt

De wandeling start vanaf de parkeerplaats bij de Puy de la Vache aan de D5. Je kunt kiezen of je zowel de Puy de la Vache en de Puy de Lassolas in de route opneemt of een van beide.

Routebeschrijving van de wandeling

Wandel vanaf de parkeerplaats in westelijke en vervolgens in noordwestelijke richting over een zand/grindpad. Negeer de paadjes die her en der links en rechts ontstaan. Let goed op voor de afslag aan je rechterkant naar de top van de Puy de Lassolas. Als je die gevonden hebt loop je eerst door nog door het bos geleidelijk omhoog, tot je boven de bomen komt en de helling al snel steiler wordt. Je loopt over de graat omhoog en maakt vervolgens de halve bocht naar het oosten over de kraterrand. Hier bereik je het hoogste punt, vanwaar je kunt genieten van het uitzicht richting de Puy de Dôme in het noorden en de bergen van de Sancy in het zuiden.

Nu zet je koers naar het zuidoosten, richting de Puy de la Vache. Loop niet helemaal door over de graat maar buig links af naar het tussenstukje tussen beide vulkaantoppen. Begin de klim van de Puy de la Vache. Hier is het pad op veel plekken verstevigd met houten planken, om erosie tegen te gaan. Na de top gaat het weer naar beneden over een lang stuk met houten treden. Hierna vind je al snel de parkeerplaats weer terug.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 8,25Beoordeling: 8,25Beoordeling: 8,25Beoordeling: 8,25Beoordeling: 8,25Beoordeling: 8,25Beoordeling: 8,25Beoordeling: 8,25Beoordeling: 8,25Beoordeling: 8,25 (4 stemmen, gemiddeld: 8,25 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

  1. Wat leuk; deze kende ik nog niet! Heb zelf 2 haar geleden de Puy de Pariou gedaan. Die is wat groener maar oh zo’n mooie ronde krater. Echt tof om mee te maken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien