Rocher d’Abraham, rotsachtige top in de Ardèche

In het kort

De wandeling

Mooie, avontuurlijke wandeling naar een rotsachtige top aan de noordkant van het Tanargue-Massief in de Ardèche. Je wandelt over een helling omhoog naar een bergrug, en moet voor het laatste stukje de handen uit de mouwen steken. Bovenop heb je een mooi uitzicht over de Ardèche, en met helder weer nog veel verder!

Beginpunt

De wandeling begint op de pashoogte van de Col de la Croix de Bauzon. Bij de afslag richting het skigebied, links, is een kleine parkeerplaats waar je je auto kunt achterlaten.

Routebeschrijving van de wandeling

Neem vanaf de col het asfaltweggetje rechts en loop enkele tientallen meters door. Op een gegeven moment zie je rechts wandelbordjes naar Mayres staan. Neem dit pad. Je bereikt via dit smalle wandelpad uiteindelijk een breder bospad dat je gedurende een kleine twee kilometer volgt, oostwaarts over de berghelling. Hier verandert het landschap en waan je je ineens bijna in de Alpen. Verderop zie je de rotsachtige top Rocher d'Abraham al liggen. Je loopt nu min of meer over de graat verder richting dit topje. Uiteindelijk kom je aan bij een splitsing, met een bordje richting de Rocher d'Abraham. Hierop lees je de waarschuwing 'Hors sentier très difficile'. Oftewel het laatste stukje naar de top is erg lastig.

Je loopt door over de helling, het pad is met drie gele stippen op de rotsen steeds aangegeven. Je loopt onderlangs via een klein bos richting de top. Dit laatste stuk is steil en je moet jezelf een aantal keer met je handen omhoog trekken. Ook moet je hier geen last van hoogtevrees hebben, want er zijn enkele passages langs een tientallen meters diepe afgrond. Tenslotte bereik je de top, na ongeveer een half uurtje klimmen vanaf het laatste punt met bordjes. Je keert terug naar de auto via het zelfde pad.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00 (2 stemmen, gemiddeld: 9,00 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien