Puy de Sancy en Val de Courre

In het kort

De wandeling

Wandeling door een schitterend bergdal aan de zijkant van de Puy de Sancy, een eeuwenoude vulkaan. Een dal dat vol zit met natuur, ondanks dat hier het toerisme ook zo dichtbij is. Je hebt in dit gebied grote kans allerlei zeldzame vogels tegen te komen, en geregeld komen ook wat marmotten voorbij.

Beginpunt

Je kunt de Puy de Sancy op twee manieren bereiken, met de kabelbaan of wandelend via het Val de Courre (of over de skipistes omhoog, maar dat is een saaie wandeling). De route op deze pagina gaat ervan uit dat je de kabelbaan omhoog neemt en terug naar beneden wandelt. Je kunt de auto parkeren op de grote parkeerplaats bij het kabelbaanstation net boven Mont-Dore.

Routebeschrijving van de wandeling

Loop vanaf het eindpunt van de kabelbaan eerst omhoog naar het topje van de Puy de Sancy. Na van het uitzicht te hebben genoten neem je het pad linksaf bij de splitsing terug naar de kabelbaan. Je loopt dan westwaarts over een bergkam tot je het einde van het Val de Courre bereikt. Een vrij steile afdaling brengt je over en steenhelling lager het dal in. Dit vlak al snel af en vervolgens is het rustig afdalen tot je de bocht weer omkomt bij het beginpunt, waar de parkeerplaats en het kabelbaanstation zijn.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 6,22Beoordeling: 6,22Beoordeling: 6,22Beoordeling: 6,22Beoordeling: 6,22Beoordeling: 6,22Beoordeling: 6,22Beoordeling: 6,22Beoordeling: 6,22Beoordeling: 6,22 (9 stemmen, gemiddeld: 6,22 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

  1. Yvonne Goudappel says:

    Voor degenen die een hond meenemen is het belangrijk te weten dat honden niet overal zijn toegestaan, ook niet aan de lijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien