Suc de Montfol

In het kort

De wandeling

Wandeling over een vrij onbekende vulkaantop in de Ardèche, als alternatief voor de beklimming van de Mont Gerbier de Jonc. De wandeling gaat over een eenvoudig pad, alleen de laatste honderd meter is het even wat stijgen, maar nergens wordt het lastig. Ideale wandeling om met kinderen te doen. Je hebt bovenop een mooi uitzicht over de streek, met alle andere vulkaantoppen van de Ardèche.

Beginpunt

Neem op de D122 tussen Sainte-Eulalie en Le Béage de D377. Na ruim 2 kilometer bereik je een klein weggetje dat naar de voet van de Suc de Montfol leidt. Na ongeveer een kilometer kom je uit op een parkeerplekje met een informatiebord over de omgeving.

Routebeschrijving van de wandeling

Loop vanaf de parkeerplaats enkele tientallen meters verder de weg af tot je bij een klein pad komt dat de weg richting het noordoosten verlaat. Dit wandelpad voert langs de rand van een bos, waarbij je zicht houdt op de Suc de Montfol. Volg het pad gedurende ruim een kilometer, totdat je bij een brede opening in het bos komt, links en rechts van het pad. Sla rechtsaf en je loopt zo de top van de Suc de Montfol op. Het pad wordt hier smaller en een echt bergpaadje, met wat kleine rotsen en stenen. Na een kwartiertje omhoog wandelen bereik je de top van de Suc de Montfol. Neem dezelfde weg terug naar de auto.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00 (1 stemmen, gemiddeld: 8,00 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien