Route des Crêtes in de Pilat met uitzicht op de Alpen

In het kort

De wandeling

Wandeling in het Parc naturel régional du Pilat die bekend staat om z’n indrukwekkende vergezichten richting de Alpen. Met helder weer heb je onbelemmerd zicht op de hele keten van de Franse Alpen, tot aan de Mont Ventoux in het zuiden. Het best te lopen in de morgen als er nog weinig mist/nevel is, of juist ‘s avonds voor een mooie zonsondergang waarbij de bergtoppen rood verlicht worden. Populaire wandelroute, maar echt een must voor liefhebbers van mooie panorama’s.

Beginpunt

Neem vanaf Pélussin de D7 richting Saint-Chamond en sla vervolgens linksaf de D63 op. Je rijdt nu richting de Col de l'œillon en ziet vervolgens aan je linkerhand de Trois Dents, drie rotsachtige puntjes in het landschap. Op de col sla je rechtsaf naar de 'emetteur', oftewel de zendmast op de top. Hieronder is een parkeerplaats waar de wandeling begint.

Routebeschrijving van de wandeling

Volg vanaf de parkeerplaats de wandelroute naar het westen. Kies voor het smallere paadje, de bredere zand/grindweg is voor de terugweg. Geregeld komt het smalle paadje weer bij de bredere grindweg, dus je kunt ook afwisselen.

Onderweg passeer je aan je linkerkant enkele zogenaamde crêts, enorme steenhopen. Dit is een typisch geologisch fenomeen voor deze streek. Op driekwart van de route westwaarts gaat het smalle pad meer naar het zuiden en moet je dus even goed opletten. Je neemt het pad richting Crêt de la Chèvre. Dit is het mooiste uitzichtpunt vond ik zelf, hier heb ik meer dan een uur zitten genieten van het uitzicht. Omdat de crêt wat verder van het pad af ligt is het hier rustig. In totaal heb ik in dat uur één andere wandelaar gezien. Volop genieten van de rust, de stilte en het weidse uitzicht op de Mont Blanc en andere alpentoppen in de verte.

Loop vervolgens het pad de dalkom in links van je (met je rug naar de crêt), richting de Crêt de la Perdrix, met 1432 meter de hoogste top. Hier vind je een panoramatafel met de belangrijkste toppen erop. Tenslotte loop je weer richting het oosten terug, nu over de bredere zandweg. Vergeet niet om ook even naar het uitzichtspunt aan de oostkant van de zendmast te lopen voor een mooi uitzicht richting Vienne en de Mont Blanc.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00 (3 stemmen, gemiddeld: 7,00 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien