Wandeling in de Gorges de la Canche

In het kort

De wandeling

Deze wandeling voert door een van de ‘ruigste’ gedeeltes van de Morvan. De heuvelachtige streek doet in deze kleine rivierkloof soms wel wat alpen-achtig aan, met een bochtig pad en grillige rotsen. Het pad kruist het riviertje tweemaal, zonder dat er een bruggetje of iets dergelijks is, je moet dus over grote stenen door de rivierbedding lopen.

Beginpunt

De wandeling loopt in een rondje door de Gorges de la Canche, waarbij je op 3 plekken kunt beginnen: bij de stuwdam aan de D179, bij 'La Verrerie' en bij de start zoals aangegeven op het kaartje.

Routebeschrijving van de wandeling

Neem vanaf de plek waar je de auto hebt neergezet, aan de D978, het bospad en sla gelijk rechts af. Je loopt dan langs de rivier in de richting van de waterkrachtcentrale onderaan de kloof. Je wordt gewaarschuwd met bordjes dat het water zomaar ineens kan stijgen, doordat er verder stroomopwaarts een stuwdam is.

Vanaf de waterkrachtcentrale wordt het pad avontuurlijker. Je volgt nu een klein pad dat met strepen wordt aangegeven (rood-wit: GR; geel: plaatselijke route). Over het algemeen is het pad goed zichtbaar, maar op twee plekken moet je dus naar eigen inzicht de rivier oversteken. De ene dag is het riviertje wat breder en wilder dan de andere dag. Zorg in elk geval dat je goede waterdichte wandelschoenen met profiel hebt.

Na een tot anderhalf uur bereik je de stuwdam. Vanaf daar gaat de route in een bocht terug richting de auto. Je kunt daarbij voor een snellere route over een breder bospad lager op de helling kiezen of het pad volgen zoals aangegeven op het kaartje bij deze wandeling. Die laatste heeft als voordeel dat je langs een paar mooie uitzichtpunten komt en door een afwisselend loof- en naaldbos loopt, met onder andere braamstruiken, heide en hulst.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 6,77Beoordeling: 6,77Beoordeling: 6,77Beoordeling: 6,77Beoordeling: 6,77Beoordeling: 6,77Beoordeling: 6,77Beoordeling: 6,77Beoordeling: 6,77Beoordeling: 6,77 (30 stemmen, gemiddeld: 6,77 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

 1. Geweldig deze wandeling!
  Hebben deze 14 dagen geleden gedaan en is een echte aanrader!
  Prachtige natuur.
  Bedankt voor de tip en info!

 2. Carla Schoor says:

  Wij hebben deze wandeling ook gemaakt. Op 2/3e van de wandeling op een kruising toch een verkeerde afslag genomen. De paal met de bordjes stond los en niet in de goede richting. Daar te laat achtergekomen omdat daar ook een gele route staat!. Dus weer terug bergop ?. Uiteindelijk is de 8,5 km 12 km geworden. Wel genoten.

 3. Wij hebben deze fantastische wandeling vandaag gedaan ( 2 september 2022) en hebben er van genoten!! Inderdaad prachtige natuur ! Sprookjesachtig, met de nodige uitdagingen.
  Trek juiste schoeisel aan?. En dompel je onder in deze ervaring!! Prachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien