Wandeling in de Gorges de la Canche

452 keer gelezen

De wandeling

Deze wandeling voert door een van de ‘ruigste’ gedeeltes van de Morvan. De heuvelachtige streek doet in deze kleine rivierkloof soms wel wat alpen-achtig aan, met een bochtig pad en grillige rotsen. Het pad kruist het riviertje tweemaal, zonder dat er een bruggetje of iets dergelijks is, je moet dus over grote stenen door de rivierbedding lopen.

Beginpunt

De wandeling loopt in een rondje door de Gorges de la Canche, waarbij je op 3 plekken kunt beginnen: bij de stuwdam aan de D179, bij 'La Verrerie' en bij de start zoals aangegeven op het kaartje.

Routebeschrijving van de wandeling

Neem vanaf de plek waar je de auto hebt neergezet, aan de D978, het bospad en sla gelijk rechts af. Je loopt dan langs de rivier in de richting van de waterkrachtcentrale onderaan de kloof. Je wordt gewaarschuwd met bordjes dat het water zomaar ineens kan stijgen, doordat er verder stroomopwaarts een stuwdam is.

Vanaf de waterkrachtcentrale wordt het pad avontuurlijker. Je volgt nu een klein pad dat met strepen wordt aangegeven (rood-wit: GR; geel: plaatselijke route). Over het algemeen is het pad goed zichtbaar, maar op twee plekken moet je dus naar eigen inzicht de rivier oversteken. De ene dag is het riviertje wat breder en wilder dan de andere dag. Zorg in elk geval dat je goede waterdichte wandelschoenen met profiel hebt.

Na een tot anderhalf uur bereik je de stuwdam. Vanaf daar gaat de route in een bocht terug richting de auto. Je kunt daarbij voor een snellere route over een breder bospad lager op de helling kiezen of het pad volgen zoals aangegeven op het kaartje bij deze wandeling. Die laatste heeft als voordeel dat je langs een paar mooie uitzichtpunten komt en door een afwisselend loof- en naaldbos loopt, met onder andere braamstruiken, heide en hulst.

advertentie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

KML-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 5,50Beoordeling: 5,50Beoordeling: 5,50Beoordeling: 5,50Beoordeling: 5,50Beoordeling: 5,50Beoordeling: 5,50Beoordeling: 5,50Beoordeling: 5,50Beoordeling: 5,50
Nieuw: het boek Frankrijk Puur
50 bestemmingen om het pure Frankrijk te ontdekken
Frankrijk is een land dat blijft verrassen. Ga mee op reis langs fotogenieke dorpjes en weidse vergezichten, monumentale gebouwen en indrukwekkende natuurverschijnselen. Frankrijk Puur neemt je mee door bekende én onbekende streken, op zoek naar het pure Frankrijk.
Lees hier meer over dit inspiratieboek over Frankrijk!

Onze tips voor outdoorproducten

Met deze producten haal je het meeste uit je vakantie in de bergen. Waar ben je naar op zoek?

- Rugzakken, wandelschoenen, kleding: Bever, Decathlon
- Reisverzekering voor buitensporten
- Wandelkaarten en reisgidsen
- Georganiseerde bergsportreizen
- Campings

Bekijk ook

Laat een reactie achter

Gratis tips en nieuwe wandelroutes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief