Wandeling in de Gorges de la Canche

 • Moeilijkheid: Gemiddeld
 • Soort: Korte wandeling
 • Hoogteverschil: 248 meter
  (408m - 656m)
 • Afstand: 8.5 kilometer
 • Duur: 2 tot 3 uur
 • Zelfde eindpunt als beginpunt: ja
 • Beginpunt: Parkeerplaats aan de D978 bij Rousillon-en-Morvan
 • Wandelkaart kopen
 • Meer routes: Bourgogne, Frankrijk, Morvan, Roussillon-en-Morvan
 • Accommodaties in de omgeving:
  - Hotels en b&b's
  - Campings
  - Vakantiehuizen

De wandeling

Deze wandeling voert door een van de ‘ruigste’ gedeeltes van de Morvan. De heuvelachtige streek doet in deze kleine rivierkloof soms wel wat alpen-achtig aan, met een bochtig pad en grillige rotsen. Het pad kruist het riviertje tweemaal, zonder dat er een bruggetje of iets dergelijks is, je moet dus over grote stenen door de rivierbedding lopen.

Beginpunt

De wandeling loopt in een rondje door de Gorges de la Canche, waarbij je op 3 plekken kunt beginnen: bij de stuwdam aan de D179, bij 'La Verrerie' en bij de start zoals aangegeven op het kaartje.

Routebeschrijving van de wandeling

Neem vanaf de plek waar je de auto hebt neergezet, aan de D978, het bospad en sla gelijk rechts af. Je loopt dan langs de rivier in de richting van de waterkrachtcentrale onderaan de kloof. Je wordt gewaarschuwd met bordjes dat het water zomaar ineens kan stijgen, doordat er verder stroomopwaarts een stuwdam is.

Vanaf de waterkrachtcentrale wordt het pad avontuurlijker. Je volgt nu een klein pad dat met strepen wordt aangegeven (rood-wit: GR; geel: plaatselijke route). Over het algemeen is het pad goed zichtbaar, maar op twee plekken moet je dus naar eigen inzicht de rivier oversteken. De ene dag is het riviertje wat breder en wilder dan de andere dag. Zorg in elk geval dat je goede waterdichte wandelschoenen met profiel hebt.

Na een tot anderhalf uur bereik je de stuwdam. Vanaf daar gaat de route in een bocht terug richting de auto. Je kunt daarbij voor een snellere route over een breder bospad lager op de helling kiezen of het pad volgen zoals aangegeven op het kaartje bij deze wandeling. Die laatste heeft als voordeel dat je langs een paar mooie uitzichtpunten komt en door een afwisselend loof- en naaldbos loopt, met onder andere braamstruiken, heide en hulst.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

KML-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 6,66Beoordeling: 6,66Beoordeling: 6,66Beoordeling: 6,66Beoordeling: 6,66Beoordeling: 6,66Beoordeling: 6,66Beoordeling: 6,66Beoordeling: 6,66Beoordeling: 6,66 (29 stemmen, gemiddeld: 6,66 van de 10)
Wandelen in Frankrijk
Duizenden kilometers aan wandelpaden, de meest afwisselende landschappen: Frankrijk is hét wandelland. In dit boek vind je vijftig van onze favoriete bestemmingen in het hele land waar je de mooiste wandelingen kunt maken. Bij elke wandelplek staan meerdere routes vermeld en je krijgt aanbevelingen voor campings, hotels en accommodaties die zich specifiek op wandelaars richten.
 • vijftig schitterende wandelbestemmingen in het hele land
 • meer dan 120 wandelroutes, inclusief GPS-bestanden
 • gemakkelijke, gemiddelde en zwaardere routes
 • tips voor campings, wandelaccommodaties en hotels
 • informatie die van pas komt bij het wandelen in Frankrijk
 • uitgebreide paklijst
Bestel hier!

Er zijn 3 reacties

 1. Geweldig deze wandeling!
  Hebben deze 14 dagen geleden gedaan en is een echte aanrader!
  Prachtige natuur.
  Bedankt voor de tip en info!

 2. Wij hebben deze wandeling ook gemaakt. Op 2/3e van de wandeling op een kruising toch een verkeerde afslag genomen. De paal met de bordjes stond los en niet in de goede richting. Daar te laat achtergekomen omdat daar ook een gele route staat!. Dus weer terug bergop ?. Uiteindelijk is de 8,5 km 12 km geworden. Wel genoten.

 3. Wij hebben deze fantastische wandeling vandaag gedaan ( 2 september 2022) en hebben er van genoten!! Inderdaad prachtige natuur ! Sprookjesachtig, met de nodige uitdagingen.
  Trek juiste schoeisel aan?. En dompel je onder in deze ervaring!! Prachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuw: Wandelen in Frankrijk

Bestel nu dit nieuwe boek

Gratis tips en nieuwe wandelroutes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief