Lac de Melo en Lac de Capitello

In het kort

De wandeling

Prachtige wandeling in het ruige bergdal van de Restonica. Aan het eind van dit dal loop je naar twee hooggelegen bergmeren, de restanten van de gletsjer die hier in vroeger tijden lag. De wandeling gaat over een rotsachtig terrein en is gemarkeerd met geel op de rotsen. Vanaf het Capitello-meer loop je omhoog en een stuk over de GR20, om uiteindelijk weer af te dalen naar het Lac de Melo. Je kunt ook alleen naar het Lac de Melo en het Lac de Capitello lopen en vervolgens weer dezelfde weg terug nemen, dan is de wandeling zeker 2 uur korter.

Beginpunt

Neem bij Corte de D623 naar de Vallée de la Restonica. Rij deze helemaal uit en je arriveert bij de parkeerplaats bij Bergeries de la Grotelle. In het hoogseizoen is het laatste stuk van de route gereglementeerd en kun je het dal maar beperkt inrijden. Je zult dan verder moeten met het pendelbusje dat tussen camping Tuani en het eind van het dal rijdt.

Routebeschrijving van de wandeling

Loop vanaf de parkeerplaats bij Bergeries de Grotelle op de rechteroever van de Restonica het aangegeven pad in. Na ongeveer een half uur langzaam stijgen kom je bij een splitsing. Je kunt hiervoor kiezen uit een makkelijke en een moeilijkere route. De linker is de makkelijkste, deze stijgt geleidelijk. Bij de rechter route moet je over rotsblokken klauteren, en zijn er op sommige punten ladders en kabels bevestigd om de lastigste stukken te overbruggen.

Nadat je na ongeveer een uur bij het eerste meer, het Lac de Melo, bent aangekomen neem je aan de rechterkant het pad richting het Lac de Capitello. Dit bereik je na driekwartier. Vervolgens loop je links van het meer verder omhoog, nu is het nog zo'n 150 meter stijgen naar de Brèche de Capitello. Hier kom je uit op het pad van de GR20, dat je een tijdje in zuidoostelijke richting volgt. Na een kleine driekwartier sla je linksaf weer het dal van het Lac de Melo in. Nu is het nog een kleine twee uur terug naar de parkeerplaats, waarbij je voor de afdaling vanaf het Lac de Melo weer kunt kiezen voor de moeilijkere of makkelijkere route.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 6,20Beoordeling: 6,20Beoordeling: 6,20Beoordeling: 6,20Beoordeling: 6,20Beoordeling: 6,20Beoordeling: 6,20Beoordeling: 6,20Beoordeling: 6,20Beoordeling: 6,20 (10 stemmen, gemiddeld: 6,20 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien