Lac de Nino

In het kort
 • Moeilijkheid: Gemiddeld
 • Soort: Dagtocht
 • Hoogteverschil: 700 meter
  (1080m - 1780m)
 • Afstand: 10 kilometer
 • Duur: 4 tot 5 uur
 • Zelfde eindpunt als beginpunt: ja
 • Beginpunt: D84, parkeerplaats bij Maison forestière de Poppaghia / Avonturenpark
 • Wandelkaart kopen
 • Meer routes: Col de Vergio, Corsica, Frankrijk
 • Accommodaties in de omgeving:
  - Hotels en b&b's
  - Campings
  - Vakantiehuizen

De wandeling

Mooie wandeling naar een idyllisch bergmeer omringd met groene weiden. De wandeling begint eenvoudig over een smal bospad, maar wordt allengs lastiger, en voor het laatste gedeelte over de rotsen moeten ook de handen af en toe gebruikt worden. Boven gekomen wacht een mooie beloning in de vorm van het meer, en de koeien en paarden die eromheen grazen. Het meer ligt prachtig tussen de hogere rotsachtige bergtoppen. Ik liep deze wandeling in de herfst, in de zomer zal het er aanmerkelijk drukker zijn omdat ook de GR20 vlak langs het meer komt.

Beginpunt

De wandeling start bij het Maison forestière de Poppaghia aan de D84 tussen de Col de Vergio en Albertacce. Hier is een ruime parkeerplaats waar je je auto kunt achterlaten. Het pad loopt direct bossen in.

Routebeschrijving van de wandeling

Neem vanaf de parkeerplaats het pad dat de bossen in voert. Je loopt de hele tijd min of meer evenwijdig aan een klein riviertje, dat je af en toe kunt horen stromen in de verte. Het pad is aan het begin eenvoudig en goed gemarkeerd. Na ongeveer een uurtje bereik je de boomgrens en wordt het pad wat lastiger. Hier moet je ook meer opletten hoe het pad verder gaat, volg de steenmannetjes en de gele strepen op de stenen.

Voor het laatste gedeelte van de wandeling moet je af en toe gebruik maken van je handen om je op rotsen omhoog te trekken. Ook zin er diverse gladde steenhellingen die je over moet steken, kijk met nat weer dus extra goed uit dat je niet wegglijdt. Na ongeveer twee uur wandelen bereik je het hoogste punt en kun je het meer zien liggen. Wanneer je nog een rondje rond het meer wilt lopen moet je nog een klein uur bij de wandeling optellen. Je loopt vervolgens via dezelfde weg terug naar de auto.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 7,67Beoordeling: 7,67Beoordeling: 7,67Beoordeling: 7,67Beoordeling: 7,67Beoordeling: 7,67Beoordeling: 7,67Beoordeling: 7,67Beoordeling: 7,67Beoordeling: 7,67 (3 stemmen, gemiddeld: 7,67 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

 1. Martin says:

  Wandeling lac de nino is nog leuker als je bij het meer naar rechts gaat, de gr20 een stuk volgt en dan de route naar de weg neemt, de gele route. Bij de weg rechtsaf naar parkeerplaats

 2. Nathalie Jacob says:

  beste, is deze weg korter? vanaf waar neemt u dan de GR20?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien