Lac d’Estom

In het kort

De wandeling

Eenvoudige wandeling door een schitterend dal, langs een riviertje. Het einddoel is het idyllische Lac d’Estom, waar ook een berghut te vinden is. Het meer is eveneens het vertrekpunt voor wandelingen die nog verder de bergen in leiden.

Beginpunt

Volg in Cauterets de D920 naar het zuiden tot je bij de afslag naar de parking de la Fruitière komt. Neem deze afslag en volg het bergweggetje gedurende enkele kilometers. Je bereikt dan de parkeerplaats waar de wandeling start.

Routebeschrijving van de wandeling

Vanaf de parkeerplaats loopt een goed gemarkeerd en afgebakend pad langs het riviertje omhoog. Je loopt slingerend door een prachtig dal vol met bomen en rotsen, en om je heen de mooie bergtoppen van de Pyreneeën. Het pad stijgt geleidelijk, richting het meer wordt het ietsje steiler. Onderweg heb je schitterende uitzichtpunten op de rest van het dal. Vooral bij het meer zelf is het uitzicht terug het dal in fenomenaal, je waant je soms in de Rocky Mountains. Je kunt een rondje rondom het meer lopen, aan de oever chillen of bij de berghut iets eten of drinken. Via hetzelfde pad loop je terug naar de parkeerplaats.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00 (2 stemmen, gemiddeld: 7,00 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien