In het kort

De wandeling

Een mooie afsluiter als je in de buurt met vakantie bent: de beklimming van Les Opies, het hoogste punt van de streek Alpilles in de Bouches du Rhône. Je hebt er een weids uitzicht over de omgeving, tot aan de Mont Ventoux in het noorden en de Middellandse Zee in het zuiden. Het grootste deel van de route is het pad breed en goed begaanbaar, voor het laatste stukje moet hier en daar geklauterd worden.

Beginpunt

De wandeling begint op een zandweggetje aan de D25, halverwege tussen Eyguières en Aureille. Je kunt op meerdere punten langs deze weg beginnen met lopen, dus kijk waar je je auto neer kunt zetten. In hoogzomer, bij risico op bosbranden, kan het gebied zijn afgesloten en geldt soms een verbod.

Routebeschrijving van de wandeling

Wandel vanaf de D25 in zuidelijke richting over een breed grindpad. Je gaat vervolgens in zuidwestelijke richting door een mooi rotsachtig dalletje langzamerhand omhoog. Hier en daar vind je markeringen, volg de blauwe 'Tour des Opies'. Bij een splitsing na ongeveer twee kilometer wandelen volg je het bordje verder naar Tour des Opies. Nu is het nog zevenhonderd meter lopen, over een steeds smaller en rotsachtiger wordend pad. De laatste vijftig meter stijgen gaan over een steil, slingerend pad, voor de laatste meters moet je je af en toe omhoog trekken met je handen. Boven vind je een oud wachthuisje en een schitterend panorama.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00 (1 stemmen, gemiddeld: 8,00 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien