Met de kabelbaan van Visperterminen naar de Gibidumsee

In het kort

De wandeling

Na een ritje met de kabelbaan brengt een eenvoudige wandeling je naar de Gibidumsee boven Visperterminen. In dit bergmeer kun je bij windstil weer een fantastische weerspiegeling van de Fletschhorn fotograferen. Tijdens je wandeling kijk je diep het Rhônedal in en richting het zuiden pronkt de witte top van de Weisshorn boven de andere bergen. Trek gerust een dag uit om de omgeving van het meer verder te verkennen: het plateau ligt bezaaid met wandelroutes en je hebt vrijwel overal een prachtig uitzicht.

Beginpunt

In het dorp Visperterminen neem je de kabelbaan naar het gehucht Giw. Je kunt kiezen voor een retourticket (in de zomer van 2020 kostte deze voor volwassenen 15 Zwitserse frank) of een enkel ticket (10 Zwitserse frank). Bij deze prijs zit een parkeerkaart voor het naastgelegen parkeerterrein inbegrepen. Je kunt er ook voor kiezen om vanuit Visperterminen omhoog te lopen naar Giw, maar dit zijn zeshonderd extra hoogtemeters (van 1340 naar 1962 meter). Controleer van tevoren de vertrektijden van de kabelbaan: toen wij halverwege de middag kwamen hield de liftbeambte net een uur pauze. De route is niet toegankelijk met een buggy of kinderwagen.

Routebeschrijving van de wandeling

Nadat de kabelbaan je net onder de tweeduizend meter heeft afgezet, begin je in het tegenovergelegen bos direct aan de tweehonderd meter die je nog te voet moet stijgen. Na een pittige klim over wat 's winters een skipiste is kom je uit op een wat vlakker stuk met minder bomen. Kijk je over je linkerschouder, dan zie je diep onder je het Rhônedal liggen. Rechts achter je wordt je blik daarentegen juist naar boven getrokken, waar vooral de witbesneeuwde top van de Weisshorn (4505 meter) de aandacht trekt.

Een breed grindpad brengt je in ongeveer drie kwartier naar de Gibidumsee. Met onbewolkt en windstil weer kun je de Fletschhorn prachtig weerspiegeld zien in het water. Maar loop vooral een rondje rondom het meer, want deze berg is niet de enige imposante bergtop in je blikveld. De weg terug naar de kabelbaan kost je ongeveer een half uur en kan via dezelfde route, maar er zijn zoveel wandelpaden dat je ook gerust nieuwe paden kunt ontdekken. Houd wel rekening met de laatste kabelbaan terug, anders zul je die afstand ook te voet moeten afleggen.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00 (3 stemmen, gemiddeld: 9,00 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien