Plateau en waterval van Sanchèse bij Lescun

In het kort

De wandeling

Deze gemakkelijke wandeling is ook een populair uitje voor (lokale) gezinnen. In een half uur bereik je het plateau de Sanchèse, waar je heerlijk kunt pootjebaden of picknicken aan de voet van een waterval. Neem vooral je zwemkleding mee als je graag wat verkoeling zoekt in een bergbeek. Ben je niet zo’n waterrat, dan kun je onder de dennen uitrusten en van de omringende bergen genieten.

Beginpunt

Vanuit het dorp Lescun neem je de D340 richting het Plateau de Sanchèse. Bij Parking Napia is voldoende gratis parkeergelegenheid. Wij parkeerden op de eerste parkeerplaats, maar als je een stukje verder doorrijdt vind je nog een tweede parkeerplaats, dichter bij het startpunt van de wandeling. Op het dorpsplein van Lescun kun je na je wandeling uitrusten op het terras van een van de twee restaurantjes. Er zijn ook overnachtingsmogelijkheden.

Routebeschrijving van de wandeling

Vanaf de parkeerplaats voert een breed bospad je over de flanken van de berg naar het plateau en de waterval. Over een lengte van twee kilometer stijg je ongeveer 125 meter, met nergens steile stukken. Eventueel zou het pad zelfs met een stevige buggy of kinderwagen nog te lopen zijn.

Bij het plateau aangekomen wordt je getrakteerd op een mooi uitzicht over de waterrijke vlakte, die aan drie kanten wordt omsloten door bergen. Naast dagjesmensen wordt de hoogvlakte bevolkt door kuddes paarden en koeien.

Op het plateau is verdwalen onmogelijk. De meeste wandelaars begeven zich direct richting de waterval en zoeken langs het kabbelende bergbeekje een fijne plek voor een picknick. Vergeet bij deze wandeling je zwemkleding niet, want de beek is een populaire plek om even te pootjebaden, dammetjes te bouwen of voor een verfrissende duik. Ook voor kinderen is het een leuke zwemplek.

Na een tussenstop bij de waterval kun je nog een rondje wandelen op het plateau, voordat je via dezelfde route als op de heenweg weer terugkeert naar de parkeerplaats.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 8,60Beoordeling: 8,60Beoordeling: 8,60Beoordeling: 8,60Beoordeling: 8,60Beoordeling: 8,60Beoordeling: 8,60Beoordeling: 8,60Beoordeling: 8,60Beoordeling: 8,60 (5 stemmen, gemiddeld: 8,60 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien