Sentier des Echelles, Plateau de la Caume en Rocher des deux Troux

In het kort

De wandeling

Wandel in de voetsporen van Van Gogh bij Saint-Rémy-de-Provence. In dit landschap vol olijfbomen, garrigue (mediterraan struikgewas) en grillige bergen schilderde de kunstenaar in een jaar tijd meer dan honderdvijftig werken. Van zijn aanwezigheid restten nog wat informatieborden langs het pad. Verder kun je tijdens deze wandeling een blik werpen op de Romeinse stad Glanum en genieten van het uitzicht op onder andere de Mont-Ventoux en het dorp Les Baux-de-Provence. Wie wat meer adrenaline zoekt, neemt de alternatieve route via het Sentier des Echelles, een pad vol stalen trappen, kabels en uitgehakte tunnels. 

Beginpunt

Vanaf de parkeerplaats steek je de D5 over en loop je tussen de olijfbomen door richting het klooster Saint-Paul-de-Mausole. Langs het pad staan informatieborden over de meest beroemde patiënt van deze inrichting: Vincent van Gogh. Hij liet zich meer dan 135 jaar geleden een jaar vrijwillig opnemen en vereeuwigde het landschap rondom het klooster in meer dan honderd schilderijen. Bij het klooster neem je een pad zuidwaarts richting de Romeinse vindplaats Glanum en een voormalige steengroeve.

Routebeschrijving van de wandeling

Loop tussen de rotsen door. Je loopt hier nog heerlijk in de schaduw van bomen. Na ongeveer een kilometer heb je aan je rechterhand de optie om een flinke portie adrenaline toe te voegen aan deze wandeling.

Bovenop de rotsen is namelijk een uitdagend pad vol ladders, uitgehakte tunnels en staalkabels aangelegd. Dit 'Sentier des Echelles du Mont Gaussier' is inmiddels bijna honderd jaar oud en niet geschikt voor wandelaars met hoogtevrees. Gelukkig heb je de mogelijkheid om ook onderlangs verder te lopen. Na ongeveer een half uur komen beide paden weer samen.

Wie ervoor kiest om het pad met ladders te bewandelen, maakt kans op een ontmoeting met de chèvre du Rôve. Dit geitenras is typisch voor deze streek en van hun melk wordt kaas gemaakt.

Vanaf het punt waar beide routes samenkomen, kun je in een stuk doorlopen naar het Plateau de la Caume. Een specifiek einddoel is er niet, maar na in totaal 5,4 kilometer wandelen kun je een stukje tussen hoge struiken doorlopen en een blik werpen op de Mont Ventoux, die in de verte de horizon domineert. Aan de zuidkant van het plateau zie je het op een rots gelegen dorp Les Baux-de-Provence, omringd door eindeloze boomgaarden vol olijfbomen.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 8,50Beoordeling: 8,50Beoordeling: 8,50Beoordeling: 8,50Beoordeling: 8,50Beoordeling: 8,50Beoordeling: 8,50Beoordeling: 8,50Beoordeling: 8,50Beoordeling: 8,50 (2 stemmen, gemiddeld: 8,50 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien