Wandeling bij Lac des Dix naar Cabane des Dix

In het kort

De wandeling

Mooie wandeling waarbij je het grootste meer van de Alpen boven de 2.000 meter passeert, naar een berghut die verderop in het dal ligt, met uitzicht op de indrukwekkende ‘glacier de Cheilon’. De wandeling begint vlak en eenvoudig langs het meer, maar de laatste helft is flink stijgen.

Beginpunt

Het beginpunt van deze wandeling ligt bij de Grande Dixencedam. Deze is bereikbaar vanaf de parkeerplaats aan het eind van het Val d'Hérémence, via een kabelbaan. Onderaan bij het kabelbaanstration kun je je auto achterlaten.

Routebeschrijving van de wandeling

Neem vanaf het kabelbaanstration bij de stuwdam het pad zuidwaarts langs het meer. Hierbij kom je eerst door enkele lange tunnels die zijn uitgehakt in de rotsen. Na ongeveer 6 kilometer kom je bij het eind van het meer en begint langzaamaan de klim naar boven. Het pad wordt hier ook smal, van een breed grindpad naar een smal pad over stenen en rotsen. Je volgt het pad bovenlangs de gletsjermorenen en klimt tenslotte naar een plateau waarop de berghut ligt.

In de berghut kun je overnachten om de volgende dag verder richting Arolla te lopen of dezelfde weg terug naar de stuwdam. Het is ook mogelijk dezefde dag nog het pad terug naar de stuwdam weer te nemen, reken dan voor de complete wandeling ongeveer 7 uur.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 7,33Beoordeling: 7,33Beoordeling: 7,33Beoordeling: 7,33Beoordeling: 7,33Beoordeling: 7,33Beoordeling: 7,33Beoordeling: 7,33Beoordeling: 7,33Beoordeling: 7,33 (3 stemmen, gemiddeld: 7,33 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

  1. Een hele gave en volledige blog. Zal deze zeker tonen aan klanten van ons die kijken voor een tweede huis in Zwitserland. Heb mijzelf ook van jongs af aan verbaast over de schoonheid van Zwitserland en mij hierdoor gespecialiseerd in de Zwitserse huizenmarkt. Wandelen, de frisse lucht en kalme riviertjes maken het land een unieke bestemming in Europa. Leuk dat jij hier ook zo enthousiast over bent.

    1. Wat leuk om te horen, dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien