Wandeling bij Lac des Dix naar Cabane des Dix

De wandeling

Mooie wandeling waarbij je het grootste meer van de Alpen boven de 2.000 meter passeert, naar een berghut die verderop in het dal ligt, met uitzicht op de indrukwekkende ‘glacier de Cheilon’. De wandeling begint vlak en eenvoudig langs het meer, maar de laatste helft is flink stijgen.

Beginpunt

Het beginpunt van deze wandeling ligt bij de Grande Dixencedam. Deze is bereikbaar vanaf de parkeerplaats aan het eind van het Val d'Hérémence, via een kabelbaan. Onderaan bij het kabelbaanstration kun je je auto achterlaten.

Routebeschrijving van de wandeling

Neem vanaf het kabelbaanstration bij de stuwdam het pad zuidwaarts langs het meer. Hierbij kom je eerst door enkele lange tunnels die zijn uitgehakt in de rotsen. Na ongeveer 6 kilometer kom je bij het eind van het meer en begint langzaamaan de klim naar boven. Het pad wordt hier ook smal, van een breed grindpad naar een smal pad over stenen en rotsen. Je volgt het pad bovenlangs de gletsjermorenen en klimt tenslotte naar een plateau waarop de berghut ligt.

In de berghut kun je overnachten om de volgende dag verder richting Arolla te lopen of dezelfde weg terug naar de stuwdam. Het is ook mogelijk dezefde dag nog het pad terug naar de stuwdam weer te nemen, reken dan voor de complete wandeling ongeveer 7 uur.

advertentie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

KML-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 6,50Beoordeling: 6,50Beoordeling: 6,50Beoordeling: 6,50Beoordeling: 6,50Beoordeling: 6,50Beoordeling: 6,50Beoordeling: 6,50Beoordeling: 6,50Beoordeling: 6,50

Bekijk ook

Laat een reactie achter

Gratis tips en nieuwe wandelroutes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief