Wandeling Lac d’Allos vanaf Parking de la Cluite

In het kort

De wandeling

Leuke wandeling naar een van de mooiste bergmeren van de Franse Alpen. Afhankelijk van het seizoen ziet de omgeving er anders uit, met in de winter besneeuwde hellingen en een dichtgevroren meer, en in de zomer een kleurrijk bergmeer in een bebost dal met rotsachtige pieken aan alle kanten. Ik liep de wandeling in mei, toen er nog veel sneeuw lag. Dan is de route soms lastig, en niet echt geschikt voor kinderen. In de zomer is dit een mooie wandeling om met kinderen te doen, waarbij je kunt kiezen tussen een bredere grindweg en diverse bospaadjes.

Beginpunt

Vanaf Allos loopt een smalle bergweg omhoog richting het Lac d'Allos, de D226. Hierlangs zijn diverse parkeerplaatsen te vinden. In de zomer zijn ze allen open, als er nog sneeuw ligt moet je kijken tot hoever de weg geopend is. Deze wandeling start vanaf de Parking de la Cluite, ongeveer halverwege. Er is nog één hogere parkeerplaats, de Parking de Laus.

Routebeschrijving van de wandeling

Je hebt grofweg twee keuzes: of zover mogelijk over de weg doorlopen, vanaf Parking de la Cluite tot aan Parking de Laus, ofwel bij Parking de la Cluite linksaf noordwaarts het bos inslaan en door een verlaten bergdalletje langzaam omhoog te klimmen. Het spreekt vanzelf dat deze laatste optie leuker en avontuurlijker is. Op bijna tweeduizend meter hoogte kom je dan weer bij de weg uit, die je vervolgens volgt, waarbij je af en toe bospaadjes kunt nemen. Na Parking de Laus ga je over het normale pad naar boven totdat je het meer bereikt. Als je tijd over hebt en de omstandigheden het toestaan is het leuk om een rondje rond het meer te wandelen.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00Beoordeling: 7,00 (9 stemmen, gemiddeld: 7,00 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien