lac-allos-parking-cluite

Wandeling Lac d’Allos vanaf Parking de la Cluite

1611 keer gelezen

De wandeling

Leuke wandeling naar een van de mooiste bergmeren van de Franse Alpen. Afhankelijk van het seizoen ziet de omgeving er anders uit, met in de winter besneeuwde hellingen en een dichtgevroren meer, en in de zomer een kleurrijk bergmeer in een bebost dal met rotsachtige pieken aan alle kanten. Ik liep de wandeling in mei, toen er nog veel sneeuw lag. Dan is de route soms lastig, en niet echt geschikt voor kinderen. In de zomer is dit een mooie wandeling om met kinderen te doen, waarbij je kunt kiezen tussen een bredere grindweg en diverse bospaadjes.

Beginpunt

Vanaf Allos loopt een smalle bergweg omhoog richting het Lac d'Allos, de D226. Hierlangs zijn diverse parkeerplaatsen te vinden. In de zomer zijn ze allen open, als er nog sneeuw ligt moet je kijken tot hoever de weg geopend is. Deze wandeling start vanaf de Parking de la Cluite, ongeveer halverwege. Er is nog één hogere parkeerplaats, de Parking de Laus.

Routebeschrijving van de wandeling

Je hebt grofweg twee keuzes: of zover mogelijk over de weg doorlopen, vanaf Parking de la Cluite tot aan Parking de Laus, ofwel bij Parking de la Cluite linksaf noordwaarts het bos inslaan en door een verlaten bergdalletje langzaam omhoog te klimmen. Het spreekt vanzelf dat deze laatste optie leuker en avontuurlijker is. Op bijna tweeduizend meter hoogte kom je dan weer bij de weg uit, die je vervolgens volgt, waarbij je af en toe bospaadjes kunt nemen. Na Parking de Laus ga je over het normale pad naar boven totdat je het meer bereikt. Als je tijd over hebt en de omstandigheden het toestaan is het leuk om een rondje rond het meer te wandelen.

advertentie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

KML-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 7,50Beoordeling: 7,50Beoordeling: 7,50Beoordeling: 7,50Beoordeling: 7,50Beoordeling: 7,50Beoordeling: 7,50Beoordeling: 7,50Beoordeling: 7,50Beoordeling: 7,50
Nieuw: het boek Frankrijk Puur
50 bestemmingen om het pure Frankrijk te ontdekken
Frankrijk is een land dat blijft verrassen. Ga mee op reis langs fotogenieke dorpjes en weidse vergezichten, monumentale gebouwen en indrukwekkende natuurverschijnselen. Frankrijk Puur neemt je mee door bekende én onbekende streken, op zoek naar het pure Frankrijk.
Lees hier meer over dit inspiratieboek over Frankrijk!

Onze tips voor outdoorproducten

Met deze producten haal je het meeste uit je vakantie in de bergen. Waar ben je naar op zoek?

- Rugzakken, wandelschoenen, kleding: Bever, Decathlon
- Reisverzekering voor buitensporten
- Wandelkaarten en reisgidsen
- Georganiseerde bergsportreizen
- Campings

Bekijk ook

Laat een reactie achter

Gratis tips en nieuwe wandelroutes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief