Mercantour

Aantal uur


De Mercantour is een berggebied en nationaal park in de Franse Alpen, in het zuiden van Frankrijk. De hoogste berg van het gebied is de Cime du Gélas (3.143 meter). In heel de Mercantour kun je prachtig wandelen, of je nu een korte wandeling wil maken of een meerdaagse huttentocht. Een van de andere bezienswaardigheden van het natuurpark zijn de duizenden rotstekeningen die er te vinden zijn. Op Bergwandelroutes vind je de mooiste wandelingen met de bijbehorende wandelkaart of wandelgids en tips voor een geschikte camping of de juiste berghutten, voor een onbezorgde wandelvakantie.

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Bonjour,

 
Leuk dat je onze website bezoekt. Hier verzamelen we onze favoriete bergwandelroutes en handige tips voor het wandelen in een bergachtige omgeving. Een handig startpunt is deze overzichtskaart met alle wandelroutes. Wist je trouwens dat we ook drie mooie boeken over Frankrijk hebben uitgebracht? In Frankrijk Puur Roadtrips vind je prachtige routes voor met de auto, camper of motor. Niet te missen of je nu het hele land door wil trekken of een bepaalde streek gaat verkennen. En houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Regelmatig nieuwe bergwandeltips in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een gratis ebook over bergwandelen in Frankrijk.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien