Col Ferret en Tête de Ferret vanaf La Fouly

In het kort

De wandeling

Een geleidelijke klim door een mooi bergdal richting twee bergpassen en een topje, de Tête de Ferret (2714m). Onderweg en op de top heb je een prachtig uitzicht richting de hoge toppen van onder meer de Grandes Jorasses en de Mont Dolent richting de Italiaanse kant, en de Matterhorn en Monte Rosa aan de Zwitserse kant.

Beginpunt

Deze wandeling start in het Zwitserse dorp La Fouly. In dit toeristische plaatsje heb je een camping, hotels, diverse winkels, en voldoende parkeergelegenheid. Er gaat ook een busverbinding richting Orsières, dat weer in verbinding staat met Martigny.

Routebeschrijving van de wandeling

Loop vanuit La Fouly langs de weg naar het zuiden en neem net voor het bord/gehucht Le Clou de afslag rechts en het bruggetje over de rivier heen. Je komt nu op een grindpad dat je gedurende twee en een halve kilometer volgt. Hierna passeer je een boerderij met bijgebouwtje, hier sla je rechtsaf een smal wandelpaadje in naar boven, richting Petit en Grand Col Ferret.

Als je de Petit Col Ferret bereikt hebt ga je achterlangs de Tête de Ferret, die je aan je linkerkant ziet liggen. Er loopt ook een smal en steil paadje, ongemarkeerd, direct vanaf deze kant omhoog naar de Tête de Ferret, maar de makkelijkste route is om eerst richting de Grand Col Ferret te lopen en dan vanaf de zuidkant het laatste stukje van de Tête de Ferret te beklimmen.

Na de Tête de Ferret daal je weer af richting de Grand Col Ferret en vanaf hier volg je de officiële route van de Tour du Mont Blanc terug naar La Fouly.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 8,33Beoordeling: 8,33Beoordeling: 8,33Beoordeling: 8,33Beoordeling: 8,33Beoordeling: 8,33Beoordeling: 8,33Beoordeling: 8,33Beoordeling: 8,33Beoordeling: 8,33 (3 stemmen, gemiddeld: 8,33 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

  1. Ik wil deze wandeling van de zomer gaan lopen/trailrunnen maar twijfel een beetje over het stuk tussen Petit Col Ferret en Grand Col Ferret. Hoe pittig/veilig is dat stuk? De hele route is T2 maar dat stuk is met T3 gemarkeerd. Kan iemand me vertellen wat ik daarvan kan verwachten? Ik loop met trailrunschoenen en stokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien