Col Ferret en Tête de Ferret vanaf La Fouly

1458 keer gelezen

De wandeling

Een geleidelijke klim door een mooi bergdal richting twee bergpassen en een topje, de Tête de Ferret (2714m). Onderweg en op de top heb je een prachtig uitzicht richting de hoge toppen van onder meer de Grandes Jorasses en de Mont Dolent richting de Italiaanse kant, en de Matterhorn en Monte Rosa aan de Zwitserse kant.

Beginpunt

Deze wandeling start in het Zwitserse dorp La Fouly. In dit toeristische plaatsje heb je een camping, hotels, diverse winkels, en voldoende parkeergelegenheid. Er gaat ook een busverbinding richting Orsières, dat weer in verbinding staat met Martigny.

Routebeschrijving van de wandeling

Loop vanuit La Fouly langs de weg naar het zuiden en neem net voor het bord/gehucht Le Clou de afslag rechts en het bruggetje over de rivier heen. Je komt nu op een grindpad dat je gedurende twee en een halve kilometer volgt. Hierna passeer je een boerderij met bijgebouwtje, hier sla je rechtsaf een smal wandelpaadje in naar boven, richting Petit en Grand Col Ferret.

Als je de Petit Col Ferret bereikt hebt ga je achterlangs de Tête de Ferret, die je aan je linkerkant ziet liggen. Er loopt ook een smal en steil paadje, ongemarkeerd, direct vanaf deze kant omhoog naar de Tête de Ferret, maar de makkelijkste route is om eerst richting de Grand Col Ferret te lopen en dan vanaf de zuidkant het laatste stukje van de Tête de Ferret te beklimmen.

Na de Tête de Ferret daal je weer af richting de Grand Col Ferret en vanaf hier volg je de officiële route van de Tour du Mont Blanc terug naar La Fouly.

advertentie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

KML-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00Beoordeling: 8,00
Nieuw: het boek Frankrijk Puur
50 bestemmingen om het pure Frankrijk te ontdekken
Frankrijk is een land dat blijft verrassen. Ga mee op reis langs fotogenieke dorpjes en weidse vergezichten, monumentale gebouwen en indrukwekkende natuurverschijnselen. Frankrijk Puur neemt je mee door bekende én onbekende streken, op zoek naar het pure Frankrijk.
Lees hier meer over dit inspiratieboek over Frankrijk!

Onze tips voor outdoorproducten

Met deze producten haal je het meeste uit je vakantie in de bergen. Waar ben je naar op zoek?

- Rugzakken, wandelschoenen, kleding: Bever, Decathlon
- Reisverzekering voor buitensporten
- Wandelkaarten en reisgidsen
- Georganiseerde bergsportreizen
- Campings

Bekijk ook

Laat een reactie achter

Gratis tips en nieuwe wandelroutes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief