Wandelen langs de Aletschgletsjer, rond de Bettmerhorn en Eggishorn

3389 keer gelezen

De wandeling

Een wandeling met werkelijk overweldigend mooie vergezichten, in misschien wel het mooiste stukje Zwitserland. Een deel van de route volgt de bekende Aletsch Panoramaweg, langs de Aletschgletsjer. Het hoogteverschil is niet zeer groot voor een dagwandeling, maar de route is lang en daardoor vermoeiend. onderweg zie je de mooiste bergtoppen van Wallis, waaronder de Matterhorn. Ook kom je bij een mooi uitzichtpunt over de gletsjer richting de Jungfrau, de Mönch en de Eigen, bij de Märjelensee.

Beginpunt

Het begin van de route bevindt zich in Bettmeralp. Dit is te bereiken met de kabelbaan vanaf Betten, het dalstation. Let op een goede planning bij het wandelen van deze route. De kabelbaan stopt redelijk vroeg op de dag, tussen vier en vijf. Als je niet op tijd terug bent zul je helemaal naar beneden moeten lopen en kan de wandeling zo 2 uur langer duren.

Routebeschrijving van de wandeling

Vanaf het station van de kabelbaan in Bettmeralp volg je de route richting de Blausee. Hier steek je de bergkam over en komt de Aletschgletscher voor het eerst in zicht. Kijk ook even achter je, naar het panorama op de zuidelijkere toppen van Wallis, waaronder de iconische Matterhorn. Loop vervolgens onder de graat een heel stuk in de richting van de Märjelensee. Dit stuk van de wandeling is het mooist en duurt ongeveer twee uur.

Bij de Märjelensee aangekomen is het tijd voor een lange pauze, om te genieten van de wonderbaarlijke gletsjerwereld en het uitzicht op de vierduizenders. Daarna vervolg je de route naar het oosten, richting de Märjelenstausee. Je komt nu bij een bijzonder stuk op de route: een heuse tunnel. Je kunt er eventueel ook met een omweggetje om de bergrug heenlopen, maar de tunnel van 1 kilometer lengte is een belevenis op zich.

Loop na de tunnel richting Fiescheralp / Kühboden, en vervolgens naar Bettmeralp, het beginpunt van de wandeling.

advertentie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

KML-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00
Nieuw: het boek Frankrijk Puur
50 bestemmingen om het pure Frankrijk te ontdekken
Frankrijk is een land dat blijft verrassen. Ga mee op reis langs fotogenieke dorpjes en weidse vergezichten, monumentale gebouwen en indrukwekkende natuurverschijnselen. Frankrijk Puur neemt je mee door bekende én onbekende streken, op zoek naar het pure Frankrijk.
Lees hier meer over dit inspiratieboek over Frankrijk!

Onze tips voor outdoorproducten

Met deze producten haal je het meeste uit je vakantie in de bergen. Waar ben je naar op zoek?

- Rugzakken, wandelschoenen, kleding: Bever, Decathlon
- Reisverzekering voor buitensporten
- Wandelkaarten en reisgidsen
- Georganiseerde bergsportreizen
- Campings

Bekijk ook

1 reactie

Avatar
Thyonke 5 september 2018 - 20:11

In Wallis kunnen we ons vinden, het is na al die jaren een “thuiskomen”….. ben nu nog nieuw hier, maar wil met de tijd mijn (wandel)steentje bijdragen……… proficiat aan de makers van deze site…. het is prachtig, en er is heel wat werk ingekropen. tot laters…….

Reply

Laat een reactie achter

Gratis tips en nieuwe wandelroutes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief