Wandelen langs de Aletschgletsjer, rond de Bettmerhorn en Eggishorn

In het kort

De wandeling

Een wandeling met werkelijk overweldigend mooie vergezichten, in misschien wel het mooiste stukje Zwitserland. Een deel van de route volgt de bekende Aletsch Panoramaweg, langs de Aletschgletsjer. Het hoogteverschil is niet zeer groot voor een dagwandeling, maar de route is lang en daardoor vermoeiend. onderweg zie je de mooiste bergtoppen van Wallis, waaronder de Matterhorn. Ook kom je bij een mooi uitzichtpunt over de gletsjer richting de Jungfrau, de Mönch en de Eiger, bij de Märjelensee.

Beginpunt

Het begin van de route bevindt zich in Bettmeralp. Dit is te bereiken met de kabelbaan vanaf Betten, het dalstation. Let op een goede planning bij het wandelen van deze route. De kabelbaan stopt redelijk vroeg op de dag, tussen vier en vijf. Als je niet op tijd terug bent zul je helemaal naar beneden moeten lopen en kan de wandeling zo 2 uur langer duren.

Routebeschrijving van de wandeling

Vanaf het station van de kabelbaan in Bettmeralp volg je de route richting de Blausee. Hier steek je de bergkam over en komt de Aletschgletscher voor het eerst in zicht. Kijk ook even achter je, naar het panorama op de zuidelijkere toppen van Wallis, waaronder de iconische Matterhorn. Loop vervolgens onder de graat een heel stuk in de richting van de Märjelensee. Dit stuk van de wandeling is het mooist en duurt ongeveer twee uur.

Bij de Märjelensee aangekomen is het tijd voor een lange pauze, om te genieten van de wonderbaarlijke gletsjerwereld en het uitzicht op de vierduizenders. Daarna vervolg je de route naar het oosten, richting de Märjelenstausee. Je komt nu bij een bijzonder stuk op de route: een heuse tunnel. Je kunt er eventueel ook met een omweggetje om de bergrug heenlopen, maar de tunnel van 1 kilometer lengte is een belevenis op zich.

Loop na de tunnel richting Fiescheralp / Kühboden, en vervolgens naar Bettmeralp, het beginpunt van de wandeling.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 8,14Beoordeling: 8,14Beoordeling: 8,14Beoordeling: 8,14Beoordeling: 8,14Beoordeling: 8,14Beoordeling: 8,14Beoordeling: 8,14Beoordeling: 8,14Beoordeling: 8,14 (7 stemmen, gemiddeld: 8,14 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

  1. In Wallis kunnen we ons vinden, het is na al die jaren een “thuiskomen”….. ben nu nog nieuw hier, maar wil met de tijd mijn (wandel)steentje bijdragen……… proficiat aan de makers van deze site…. het is prachtig, en er is heel wat werk ingekropen. tot laters…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien