Sidelhorn vanaf Oberwald

De wandeling

Een dagwandeling naar een van de mooiste uitzichtspunten van deze streek met een overweldigende blik op de hoogste toppen van Wallis, waaronder vierduizenders. De Sidelhorn is een rotsachtige top op de grens van Wallis en Bern. Bijzonder is verder onder meer dat je uitzicht hebt op maar liefst vier stuwmeren. De wandeling is zwaar vanwege het grote hoogteverschil dat je moet overbruggen.

Beginpunt

De wandeling begint in het dorp Oberwald. Je kunt hier de auto gerust een dag achterlaten op een van de parkeerplekken. Op diverse plaatsen in het dorp staan wandelbordjes met de verschillende bestemmingen. De route naar de Sidelhorn start aan de westkant van het dorp.

Routebeschrijving van de wandeling

Je begint de wandeling in het dorp Oberwald. Vandaar wijzen bordjes je de weg door een bos naar boven toe. Er zijn enkele opties mogelijk voor het begin van deze route. Het eenvoudigst is om via de bredere grindweggetjes in haarspeldbochten omhoog te lopen, tot aan Nassbode op ruim 2100 meter. Vandaar gaat een smal bergpaadje verder naar boven. Voor de beklimming moet je zeker zo'n 4-5 uur uittrekken. De terugweg gaat vervolgens over dezelfde paden naar beneden toe.

Verder is het ook mogelijk de Sidelhorn vanaf de Grimselpass te beklimmen, reken hier zo'n 3-4 uur voor, heen en terug.

advertentie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

KML-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00Beoordeling: 9,00

Bekijk ook

Laat een reactie achter

Gratis tips en nieuwe wandelroutes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief