Wandeling in het Cirque de Troumouse

In het kort

De wandeling

Gemakkelijke rondwandeling met een gering hoogteverschil in het keteldal van Troumouse. Troumouse is naast Gavarnie en Estaubé een van de drie keteldalen in deze streek. Het is de veel rustigere en grotere broer van Gavarnie. In het dal van Troumouse kun je volop genieten van de flora en fauna. Onderweg heb je kans lammergieren en vale gieren te zien, naast isards, een gemzensoort uit de Pyreneeën. De nabijgelegen Auberge du Maillet is per auto bereikbaar.

Beginpunt

Deze wandeling begint aan het eind van de D922, midden in het Cirque de Troumouse. Hier is een parkeerplaats, die buiten de zomermaanden bereikbaar is. In de zomer gaat er vanaf de Auberge du Maillet een treintje tot aan deze parkeerplaats, getrokken door een trekker. Dan moet je je auto daar achterlaten. Je kunt ook vanaf de parking/auberge du Maillet omhoog lopen, reken daar ongeveer 50 minuten omhoog voor, en een ruim half uur naar beneden.

Routebeschrijving van de wandeling

Volg vanaf de parkeerplaats boven in het Cirque de Troumouse het pad in oostelijke richting en sla na driehonderd meter rechtsaf naar het zuidoosten. Na ongeveer een kilometer passeer je een meertje en na anderhalve kilometer in totaal sla je twee keer achter elkaar linksaf, zodat je in een rondje  loopt en je weg vervolgt in noordwestelijke richting. Na een klim van ongeveer vijfentwintig hoogtemeters laat je de cabane de la vierge, een herdershut, links liggen en loop je naar boven op de bult waar het standbeeld van Maria staat. Daar vind je ook een panoramatafel met de namen van de omliggende bergtoppen. Daal weer af naar de parkeerplaats, die je in de verte in het westen ziet liggen.

Hoogteprofiel ter illustratie
Beschrijving afdrukken
Kaartje afdrukken

GPS-bestand downloaden

Beoordeel deze wandeling:
Beoordeling: 7,25Beoordeling: 7,25Beoordeling: 7,25Beoordeling: 7,25Beoordeling: 7,25Beoordeling: 7,25Beoordeling: 7,25Beoordeling: 7,25Beoordeling: 7,25Beoordeling: 7,25 (4 stemmen, gemiddeld: 7,25 van de 10)

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien