recept-kaseschnitte

Recept: Käseschnitte, Zwitsers kaasrecept

Zwitserland en kaas gaan hand in hand. Denk aan beroemde kaassoorten als Emmentaler, Gruyère, Appenzeller of Tilsiter, maar ook aan klassieke recepten zoals fondue en raclette. Na een flinke wandeling in de bergen of een koude winterdag kun je weer op krachten komen met een stevig kaasrecept. Een daarvan is de käseschnitte. Vergeet de Nederlandse boterham met kaas, want met dit Zwitserse recept kom je helemaal in de bergsferen. Serveer deze open tosti als lunch of met een salade als diner.

Het recept voor käseschnitte is een uitkomst als je nog restjes oud brood in huis hebt. Door het brood in melk of witte wijn te dopen voor het bakken, wordt het weer heerlijk zacht. De käseschnitte worden aan één zijde bedenkt met een mengsel van Zwitserse kaas, melk, meel, ei en kruiden. Het komt niet zo heel nauw met de hoeveelheden, maar pas wel op dat je niet teveel maakt. De käseschnitte zijn zo machtig dat je het gevaar loopt niet meer bergop te komen na het eten van dit gerecht…

Recept: Käseschnitte uit Wallis

Gang: Lunch, HoofdgerechtKeuken: ZwitserlandNiveau: Makkelijk
Personen

2

personen
Voorbereiding

10

minuten
Baktijd

15

minuten

IngrediËnten

  • 4 dikke boterhammen

  • 100-150 milliliter melk (of witte wijn) (om over het brood te gieten)

  • 200 gram geraspte Zwitserse kaas (bijvoorbeeld Gruyère, Appenzeller, Tilsiter of Emmentaler)

  • 2 eieren

  • 1 el meel

  • Naar smaak paprikapoeder, zout en peper

  • 4 el melk (of witte wijn) (door het kaas-ei-meel-kruidenmengsel)

  • Garnering
  • 1 ei (per persoon)

  • Augurken, (cherry)tomaten, zilveruien

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier vier dikke plakken brood bovenop. Gebruik je oud brood? Giet dan wat melk over de boterhammen om ze zacht te maken. Hou wel wat melk over voor het kaasmengsel.
  • Meng in een kom de kaas, eieren, melk en kruiden, tot het een kleverige massa is. Verdeel het mengsel over het brood.
  • Bak de käseschnitte ongeveer 15 minuten in de oven, tot de kaas goudbruin is. Bak intussen de spiegeleieren. Garneer met augurk, zilverui, tomaat en een snufje peper.

tips

  • Je kunt variëren door knoflook, ham of (rode) uien aan het recept toe te voegen.
  • Hou je van knapperig brood, dan kun je het brood aan beide zijden even roosteren in een koekenpan, voordat ze in de oven gaan.
  • Heb je geen oven? Leg de boterhammen dan met de kaas naar beneden in een koekenpan en bak tot de kaas goudbruin is.
Frankrijk Puur Roadtrips
Reis met ons mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden.

Bestel hier ons inspiratieboek over Frankrijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gratis tips en nieuwe wandelroutes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op deze website gebruiken we cookies, kleine bestanden waarmee informatie op je computer wordt bewaard en die uitgelezen kunnen worden door de website die ze plaatst. In ons geval gaat het om functionele cookies, cookies voor analyse en cookies voor advertentieweergave. Door het toestaan van deze cookies heb je een betere gebruikservaring op de website en stel je ons in staat om je zo goed als mogelijk te bedienen van informatie over wandelen in de bergen. Cookiebeleid