Fjällraven Singi 20L rugzak: compact en multifunctioneel [review]

Bovenaan je paklijst voor een dagwandeling in de bergen staat een goede dagrugzak. Maar wat maakt een rugzak nou geschikt? Naast een fijne pasvorm en handige indeling is natuurlijk ook de grootte van belang. Wij testten de afgelopen bergvakanties de Fjällraven Singi-rugzak van twintig liter.

De afgelopen maanden namen we de rugzak overal mee naar toe, van een sneeuwschoenwandeling, via ferrata tot lange bergwandelingen in de Pyreneeën.

Uiterlijk

Het is niet het meest belangrijke punt om op te letten als je een dagrugzak koopt, maar toch: het is fijn als hij zijn uiterlijk mee heeft. Wij vinden het handig als de dagrugzak zowel door dames als heren gedragen kan worden en bovendien is het fijn als je de rugzak qua looks ook niet misstaat als je hem meeneemt in de stad. De Fjällraven Singi 20L rugzak is wat dat betreft multifunctioneel: wij gebruikten hem allebei en namen hem zowel mee tijdens een bergwandeling als wanneer we met onze laptop gingen werken in een café.

Grootte van de rugzak

Wij proberen onze spullen voor een dagwandeling altijd in één rugzak te stoppen, zodat we de helft van de wandeling zonder bagage kunnen lopen. Ga je met twee personen op pad, dat is dat echt een aanrader: zonder rugzak loop je heerlijk vrij. Wij konden onze hele daguitrusting kwijt in deze rugzak van 20 liter, al was het soms even proppen. Onze camera zat hier niet bij in, die dragen we altijd los. Als we een statief mee wilden nemen, hadden we een grotere rugzak nodig, maar voor de meeste bergwandelaars zal dat niet van toepassing zijn.

Indeling

De Fjällraven Singi 20L rugzak heeft alleen een bovenlader. Doordat de rugzak lekker rechttoe-rechtaan is qua vorm, konden we al onze spullen toch gemakkelijk terugvinden. Spullen die we niet direct nodig hadden, stopten we onderin, zoals onze regenjassen. Onze waterzak stopten we in het aparte compartiment, dat we in Nederland gebruikten als laptopvak. Repen, zonnebrand en andere kleine spullen stopten we in de bovenklep, waar twee ritsvakken zitten.

Het enige nadeel van deze rugzak vonden wij dat er geen vakken aan de zijkant zitten, je moet je rugzak dus altijd afdoen als je iets uit je tas wil pakken. Fjällraven verkoopt echter losse Singi Side Pockets die je aan de rugzak kunt bevestigen.

Waterdicht

Het waterdichte gehalte van de tas konden wij helaas in de praktijk testen, doordat we tijdens een bergwandeling in een enorme regenbui terecht kwamen. Omdat we een regenhoes vergeten waren, moesten we maar hopen dat de inhoud van de tas droog zou blijven. Nadat het twee uur lang pijpenstelen had geregend was alleen de trui die bovenin de tas zat nat geworden, dus de schade bleef beperkt. Toch stoppen we voortaan maar een regenhoes in de tas, deze zit er namelijk niet standaard bij in.

Conclusie

Wij hebben de Fjällraven Singi 20L Rugzak de afgelopen maanden veel gebruikt. Er past verrassend veel in en door de vorm van de rugzak blijven spullen goed op hun plek zitten. In compartiment aan de binnenkant en de twee ritsvakken in de bovenklep kun je een waterzak, wandelkaart of kleine spullen handig opbergen. Omdat de rugzak geen typisch ‘bergwandeluiterlijk’ heeft, kun je hem ook gewoon in de stad gebruiken. Ten slotte hoef je het ook voor de prijs niet te laten: je kunt deze dagrugzak kopen voor net iets minder dan honderd euro.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Fjällraven. Ook samenwerken met Bergwandelroutes? Neem contact met ons op!

Onze tips voor de bergen

Met deze tips haal je het meeste uit je bergvakantie. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Georganiseerde bergsportreizen
- Hotels of b&b's

Wandelbenodigdheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Close
Bladeren

Cadeautip

 

Leuk dat je onze website bezoekt. Houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien